Carnati de Pui cu Ciuperci Shiitake

Complexitate
redusa
Carnati de Pui cu Ciuperci Shiitake

Ingrediente

  • 6 felii de bacon afumat (mai multa grasime decat carne)
  • 300 gr ciuperci shiitake
  • 1 kg carne de pui (pulpa-partea de sus si dezosat)
  • 500 gr carne de pui (piept dezosat)
  • usturoi (eu am pus vreo 12-15 catei dar se pune dupa gust)
  • sare si piper, dupa gust
  • 1/2 lingurita boia
  • patrunjel uscat 3-4 lingurite
  • parmesan ras circa 50-70 gr (optional)
  • alte arome care va plac (rosmarin, busuioc, cimbru etc)
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Baconul se taie bucati si se pune intr-o tigaie si se prajeste dar avem grija sa nu il prajim prea tare sau sa ardem. Scoatem din untura dupa prajire si in grasimea ramasa prajim ciupercile care au fost spalate si tocate mai marunt.

Daca nu este suficienta grasime in tava se mai poate adauga ulei putin (eu am pus ulei de seminte de struguri) . Ciupercile se prajesc cu ceapa, boia, sare si piper, si o lingurita de patrunjel uscat. Cand sant gata se scot intr-un castronas cu tot cu grasime daca mai este. Carnea se taie fasiute si se macina impreuna cu baconul si ciupercile.

Se amesteca toate, se dreg de sare, piper, usturoi si patrunjel (eventual alte arome care va plac) si se framanta. Mai gustati din cand in cand compozitia si mai ajustati gustul dupa dorinta dvs.

Dupa ce am terminat framantatul se umplu carnatii si se pun la zvantat pentru cateva ore sau peste noapte. a doua zi se pun in pungi (caserole) si sa pastreaza la congelator. Se servesc prajiti in ulei sau la cuptor alaturi de garnitura care va place..

Dupa dorinta, daca nu vreti sa aveti carnati, se fac chiftele mai mari care se aplatizeaza pana ajung la grosimea de 1 cm, se congeleaza separat, pe hartie de copt si dupa congelarea totala se impacheteaza in pungi de plastic cate 2-4 bucati si se pun la congelator inapoi.

Chiftelele preparate asa se pot praji pe gratar si se servesc la pregatirea hamburgerilor/cheesburgerilor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie