Carnati de Pui cu Ciuperci Shiitake

Complexitate
redusa
Carnati de Pui cu Ciuperci Shiitake

Ingrediente

  • 6 felii de bacon afumat (mai multa grasime decat carne)
  • 300 gr ciuperci shiitake
  • 1 kg carne de pui (pulpa-partea de sus si dezosat)
  • 500 gr carne de pui (piept dezosat)
  • usturoi (eu am pus vreo 12-15 catei dar se pune dupa gust)
  • sare si piper, dupa gust
  • 1/2 lingurita boia
  • patrunjel uscat 3-4 lingurite
  • parmesan ras circa 50-70 gr (optional)
  • alte arome care va plac (rosmarin, busuioc, cimbru etc)
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Baconul se taie bucati si se pune intr-o tigaie si se prajeste dar avem grija sa nu il prajim prea tare sau sa ardem. Scoatem din untura dupa prajire si in grasimea ramasa prajim ciupercile care au fost spalate si tocate mai marunt.

Daca nu este suficienta grasime in tava se mai poate adauga ulei putin (eu am pus ulei de seminte de struguri) . Ciupercile se prajesc cu ceapa, boia, sare si piper, si o lingurita de patrunjel uscat. Cand sant gata se scot intr-un castronas cu tot cu grasime daca mai este. Carnea se taie fasiute si se macina impreuna cu baconul si ciupercile.

Se amesteca toate, se dreg de sare, piper, usturoi si patrunjel (eventual alte arome care va plac) si se framanta. Mai gustati din cand in cand compozitia si mai ajustati gustul dupa dorinta dvs.

Dupa ce am terminat framantatul se umplu carnatii si se pun la zvantat pentru cateva ore sau peste noapte. a doua zi se pun in pungi (caserole) si sa pastreaza la congelator. Se servesc prajiti in ulei sau la cuptor alaturi de garnitura care va place..

Dupa dorinta, daca nu vreti sa aveti carnati, se fac chiftele mai mari care se aplatizeaza pana ajung la grosimea de 1 cm, se congeleaza separat, pe hartie de copt si dupa congelarea totala se impacheteaza in pungi de plastic cate 2-4 bucati si se pun la congelator inapoi.

Chiftelele preparate asa se pot praji pe gratar si se servesc la pregatirea hamburgerilor/cheesburgerilor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa
2
Carte de bucate

Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa

Pizza Margherita este o reteta clasica si simpla, perfecta pentru iubitorii de pizza. Realizata cu aluat proaspat, sos de...

Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Banana Split
5
Dulciuri

Banana Split

Banana Split
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa