Burek (Placinta cu branza)

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

1 pachet foi de placinta (al meu avea 450gr)
250gr branza de vaci (dulce)
250gr telemea sarata
3 oua
250ml smantana diluata cu lapte (se poate pune ori smantana ori numai lapte, eu le-am amestecat)
ulei
Pentru pus deasupra:
100ml iaurt sau smantana (eu am folost chefir)
1 ou

Mod de preparare

Se amesteca branzeturile (eu in loc de branza de vaci am folosit branza de burduf, deci am avut numai amestec sarat), ouale, smatana diluata cu lapte (am facut si numai cu lapte, iasa bine si asa). Amestecul va fii destul de fluid.

Se stropeste o tava cu ulei, se aseaza doua foi, depinde de grosimea foilor. Pachetul meu avea 13 foi, am facut patru straturi. Peste fiecare strat de foi se pune o parte din amestec, apoi alt rand de foi. Se termina cu un rand de foi.

Deasupra se unge ("inunda") cu smantana batuta cu ou (in cazul meu chefir). Se da la cuptorul preincalzit la 200C/400F cca 50 de minute. Dupa ce se scoate se pune o folie de aluminiu peste tava si se tine asa pana se raceste, dupa care se taie patrate sau cum vreti voi.

Mie mi s-a cam "bronzat" deasupra destul de inegal, nu imi dau seama de ce. In timpul coptului se va umfla, dar dupa ce se raceste, se lasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Burek (Placinta cu branza)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  08.01.2010 12:22:25

Este minunata !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Burek (Placinta cu branza)