Se amesteca branzeturile (eu in loc de branza de vaci am folosit branza de burduf, deci am avut numai amestec sarat), ouale, smatana diluata cu lapte (am facut si numai cu lapte, iasa bine si asa). Amestecul va fii destul de fluid.
Se stropeste o tava cu ulei, se aseaza doua foi, depinde de grosimea foilor. Pachetul meu avea 13 foi, am facut patru straturi. Peste fiecare strat de foi se pune o parte din amestec, apoi alt rand de foi. Se termina cu un rand de foi.
Deasupra se unge ("inunda") cu smantana batuta cu ou (in cazul meu chefir). Se da la cuptorul preincalzit la 200C/400F cca 50 de minute. Dupa ce se scoate se pune o folie de aluminiu peste tava si se tine asa pana se raceste, dupa care se taie patrate sau cum vreti voi.
Mie mi s-a cam "bronzat" deasupra destul de inegal, nu imi dau seama de ce. In timpul coptului se va umfla, dar dupa ce se raceste, se lasa.
Aceasta placinta o duc mereu cand merg in vizita la cineva. E usor de preparat,rapida ,la fel si rapid se si duce.
Desert placinta cu branza si agriseReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii