Se amesteca branzeturile (eu in loc de branza de vaci am folosit branza de burduf, deci am avut numai amestec sarat), ouale, smatana diluata cu lapte (am facut si numai cu lapte, iasa bine si asa). Amestecul va fii destul de fluid.
Se stropeste o tava cu ulei, se aseaza doua foi, depinde de grosimea foilor. Pachetul meu avea 13 foi, am facut patru straturi. Peste fiecare strat de foi se pune o parte din amestec, apoi alt rand de foi. Se termina cu un rand de foi.
Deasupra se unge ("inunda") cu smantana batuta cu ou (in cazul meu chefir). Se da la cuptorul preincalzit la 200C/400F cca 50 de minute. Dupa ce se scoate se pune o folie de aluminiu peste tava si se tine asa pana se raceste, dupa care se taie patrate sau cum vreti voi.
Mie mi s-a cam "bronzat" deasupra destul de inegal, nu imi dau seama de ce. In timpul coptului se va umfla, dar dupa ce se raceste, se lasa.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaDe la Panacris luata si de Motan executata! Foarte buna!
Foi de napolitane cu crema de rahatDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii