Ei, ciresele proaspete au aparut si pe la munte - dar gustul lor lasa de dorit! Presupun ca sunt cirese parate - cirese de import sub nume romanesc, cum se intampla in " economia noastra de piata"... Asa ca am facut preparatul asta cu dulceata de cirese.
Aluatul foetat, rece, de la frigider, se asterne pe masa infainata si se intinde usor pana la o jumatate de centimetru grosime. Il decupam atat cat ne cere bucata de branza cu marja pentru impaturire si pastram marginile pentru a decora.
Punem o lingurita de miere, o lingura de dulceata de cirese, presaram deasupra cateva nuci prajite si feliate apoi punem branza - puteti pune brie sau mozarela (eu am facut cu tot felul de branzuri dar tot mai buna e cu branza brie).
Ungem marginile cu galbenus de ou batut cu lapte si impaturim aluatul peste facatura. Intoarcem cocolosul cu susu-n jos, punem in tava de copt pe hartie pergament, il coafam cum putem mai frumos, ungem cu restul de ou indoit cu lapte si il dam la cuptor pentru o jumatate de ora.
Pe cat de simplu este acest aperitiv pe atat de bun! Daca il taiati spre servire cand e cald, branza se revarsa in farfurie de mai mare dragul - asta nu se poate reproduce in poze: ( (aidoma sufleurilor antoniei - pana le asaza la poza ele se lenevesc: sfant: ).
Puteti alatura orice fel de salata sau nu: doar cu ceva fructe alaturi si cativa crackers sarati.
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii