Curatenia generala in frigider, in asteptarea viitorilor carnati si slane, s-a soldat cu inventarea unui fel de "ceva" - adaptare a unui dulce pe care-l stiu mai demult. Cum branza mea era sarata am convertit tot ce-am gasit in frigider in ceva sarat.
Am avut branza de vaca, branza de burduf si oarece cascaval afumat. Masline ramase de izbeliste si cativa gogosari scapati de la sacrificarea in relish.
Si uite asa, am facut o pasta de masline, i-am adaugat oua, faina si apa minerala, codite verzi de usturoi si am facut niste mandrete de clatite "negre": lol: (cine are chives e preferabil sa-l foloseasca in loc de usturoi verde, eu nu am)
Am amestecat branzeturile, le-am dat oua si le-am frecat pana la consistenta unei smantani groase.
Gogosarii i-am taiat cuburele si clatitele fasii. Am uns un vas termorezistent si am turnat un strat de crema de branza, am asternut deasupra fasii de clatite si cuburele de gogosar. Inca o data un strat de branza, un praf de piper dulce si din nou fasii de clatite negre. Ultimul strat este de crema de branza.
Am pus la cuptorul preincalzit, timp de o jumatate de ora, primul sfert de ora la foc mare apoi micsorati la mediu. Sa nu lasati mai mult fiindca din moale si cremoasa, devine seaca.
Taiati acest "flan" cu un cutit ascutit si inmuiat in apa fierbinte.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii