Branzata cu Clatite Negre

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Branzata cu Clatite Negre

Ingrediente

  • branzeturi (de vaca, de burduf, cascaval etc )
  • oua - 2 buc
  • piper dulce
  • ardei sau gogosari
  • Clatite negre
  • masline - 14 buc
  • usturoi - 5 catei
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • faina - 2 linguri
  • oua - 2 buc
  • apa minerala
  • chives (sau verdeata de care va place)

Mod de preparare

Curatenia generala in frigider, in asteptarea viitorilor carnati si slane, s-a soldat cu inventarea unui fel de "ceva" - adaptare a unui dulce pe care-l stiu mai demult. Cum branza mea era sarata am convertit tot ce-am gasit in frigider in ceva sarat.

Am avut branza de vaca, branza de burduf si oarece cascaval afumat. Masline ramase de izbeliste si cativa gogosari scapati de la sacrificarea in relish.

Si uite asa, am facut o pasta de masline, i-am adaugat oua, faina si apa minerala, codite verzi de usturoi si am facut niste mandrete de clatite "negre": lol: (cine are chives e preferabil sa-l foloseasca in loc de usturoi verde, eu nu am)

Am amestecat branzeturile, le-am dat oua si le-am frecat pana la consistenta unei smantani groase.

Gogosarii i-am taiat cuburele si clatitele fasii. Am uns un vas termorezistent si am turnat un strat de crema de branza, am asternut deasupra fasii de clatite si cuburele de gogosar. Inca o data un strat de branza, un praf de piper dulce si din nou fasii de clatite negre. Ultimul strat este de crema de branza.

Am pus la cuptorul preincalzit, timp de o jumatate de ora, primul sfert de ora la foc mare apoi micsorati la mediu. Sa nu lasati mai mult fiindca din moale si cremoasa, devine seaca.

Taiati acest "flan" cu un cutit ascutit si inmuiat in apa fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.