Branzata cu Clatite Negre

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Branzata cu Clatite Negre

Ingrediente

  • branzeturi (de vaca, de burduf, cascaval etc )
  • oua - 2 buc
  • piper dulce
  • ardei sau gogosari
  • Clatite negre
  • masline - 14 buc
  • usturoi - 5 catei
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • faina - 2 linguri
  • oua - 2 buc
  • apa minerala
  • chives (sau verdeata de care va place)

Mod de preparare

Curatenia generala in frigider, in asteptarea viitorilor carnati si slane, s-a soldat cu inventarea unui fel de "ceva" - adaptare a unui dulce pe care-l stiu mai demult. Cum branza mea era sarata am convertit tot ce-am gasit in frigider in ceva sarat.

Am avut branza de vaca, branza de burduf si oarece cascaval afumat. Masline ramase de izbeliste si cativa gogosari scapati de la sacrificarea in relish.

Si uite asa, am facut o pasta de masline, i-am adaugat oua, faina si apa minerala, codite verzi de usturoi si am facut niste mandrete de clatite "negre": lol: (cine are chives e preferabil sa-l foloseasca in loc de usturoi verde, eu nu am)

Am amestecat branzeturile, le-am dat oua si le-am frecat pana la consistenta unei smantani groase.

Gogosarii i-am taiat cuburele si clatitele fasii. Am uns un vas termorezistent si am turnat un strat de crema de branza, am asternut deasupra fasii de clatite si cuburele de gogosar. Inca o data un strat de branza, un praf de piper dulce si din nou fasii de clatite negre. Ultimul strat este de crema de branza.

Am pus la cuptorul preincalzit, timp de o jumatate de ora, primul sfert de ora la foc mare apoi micsorati la mediu. Sa nu lasati mai mult fiindca din moale si cremoasa, devine seaca.

Taiati acest "flan" cu un cutit ascutit si inmuiat in apa fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Pizza cu chorizo
Bucataras.RO

Pizza cu chorizo

A zis cineva pizza? Hop si eu! Mie doar sa imi zica cineva de pizza, ca imediat ma pun pe treaba! Ne place foarte, foarte...

Pizza cu chorizo
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!