Boccelute cu Legume

Postat pe: 10-12-2010
(0)

Ingrediente

400 g carne toata amestec (vita+porc)
2 gogosari
2cepe rosii
un morcov
o telina mica
500g ciuperci proaspete Champignion
50 g de cascaval
6 foi de placinta
50 ml ulei de masline
o legatura de patrunjel verde
sare
piper
plante aromatice de la Provence
amestec de condimente (coriandru, maghiran, cimbru, foi de dafin, oregano, busuioc)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
1. Se spala si se sterg legumele., apoi se taie gogosarul in feliute subtiri, ceapa se taie julien, morcovul si telina se daui prin razatoarea mica, ciupercile se curata de pielita, se spala si apoi se feliaza, verdeata se toaca marunt.

Se calesc legumele in ulei de masline, iar atunci cand incep sa se inmoaie, se adauga si carnea tocata. Se amesteca usor, pana ce scade tot sucul lasat. Se sareaza si se condimenteaza, apoi la sfarsit se adauga si verdeata tocata.

2. Foile de placinta, asezate una peste alta, se taie in patru parti egale, obtinand astfel 24 de bucati egale. Se suprapun cate doua, astfel incat colturile sa formeze o stea, apoi se pun in forme unse cu un pic de ulei si se pune cate o lingura de umplutura, deasupra se aseaza o felie subtire de cascacaval, apoi se prind usor cu codite de patrunjel sau foi de ceapa verde, legandu-se ca niste boccelute.

Se pot lasa si nelagate. Se dau la cuptor, cca 15-20 de minute, pana ce foaia de placinta se rumeneste usor. Se servesc reci sau calde.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Boccelute cu Legume" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Boccelute cu Legume