Aperitive - Telemea Marinata si Seminte de Fennel

Complexitate
redusa
Aperitive - Telemea Marinata si Seminte de Fennel

Ingrediente

  • 2 linguri de seminte de susan
  • 250 gr telemea de care va place
  • 1 lingura de seminte de fennel (daca nu va place aroma se poate pune mai putin sau deloc)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • piper negru
  • 1 1/2 lingura de frunze de menta tocate marunt
  • 20 de frunze de menta intregi
  • 1/2 de castravete (daca se poate din cel mai fara seminte)
  • 10 masline negre (eu am folosit verzi umplute cu ardei)
  • 20 de bete de frigarui
  • Din cantitatea asta ies 20 de aperitive

Mod de preparare

Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie pana devin aurii. Telemeaua se spala in apa rece, se usuca cu un servetel de hartie, se taie in fasii si apoi in bucati de 2,5 cm. Se amesteca bucatile rezultate cu semintele de fennel, semintele de susan prajite, coaja rasa de lamaie si piperul. Se acopera bucatile de branza pe toate partile.

Se pun intr-o cutie si se pastreaza la frigider cateva zile. In timpul asta, aromele se combina foarte bine.

Inainte de sosirea musafirilor, cam cu 3 ore, se asambleaza aperitivul. Se presara frunzele de menta proaspat tocate peste bucatile de telemea, se taie maslinele in 2, se pregatesc 20 de bete de frigarui, se taie castravetele felii ceva mai grosute apoi se taie in forma patrata. Frunzele intregi de menta se spala, se usuca.

Se ia un bat, se pune o frunza de menta pe el, apoi o jumatate de maslina, o bucata de castravete taiat in forma patrata si la capat bucata de telemea marinata.

Se serveste rece sau la temperatura camerei

Unii dintre musafirii mei nu au vrut aperitivele cu castravete (probleme cu fierea bat-o cin' s-o bata) deci am avut doua feluri de combinatii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Penne cu crenvusti
Bucataras.RO

Penne cu crenvusti

Foarte bune.

Penne cu crenvusti
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!