Aperitive - Telemea Marinata si Seminte de Fennel

Complexitate
redusa
Aperitive - Telemea Marinata si Seminte de Fennel

Ingrediente

  • 2 linguri de seminte de susan
  • 250 gr telemea de care va place
  • 1 lingura de seminte de fennel (daca nu va place aroma se poate pune mai putin sau deloc)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • piper negru
  • 1 1/2 lingura de frunze de menta tocate marunt
  • 20 de frunze de menta intregi
  • 1/2 de castravete (daca se poate din cel mai fara seminte)
  • 10 masline negre (eu am folosit verzi umplute cu ardei)
  • 20 de bete de frigarui
  • Din cantitatea asta ies 20 de aperitive

Mod de preparare

Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie pana devin aurii. Telemeaua se spala in apa rece, se usuca cu un servetel de hartie, se taie in fasii si apoi in bucati de 2,5 cm. Se amesteca bucatile rezultate cu semintele de fennel, semintele de susan prajite, coaja rasa de lamaie si piperul. Se acopera bucatile de branza pe toate partile.

Se pun intr-o cutie si se pastreaza la frigider cateva zile. In timpul asta, aromele se combina foarte bine.

Inainte de sosirea musafirilor, cam cu 3 ore, se asambleaza aperitivul. Se presara frunzele de menta proaspat tocate peste bucatile de telemea, se taie maslinele in 2, se pregatesc 20 de bete de frigarui, se taie castravetele felii ceva mai grosute apoi se taie in forma patrata. Frunzele intregi de menta se spala, se usuca.

Se ia un bat, se pune o frunza de menta pe el, apoi o jumatate de maslina, o bucata de castravete taiat in forma patrata si la capat bucata de telemea marinata.

Se serveste rece sau la temperatura camerei

Unii dintre musafirii mei nu au vrut aperitivele cu castravete (probleme cu fierea bat-o cin' s-o bata) deci am avut doua feluri de combinatii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Muffins cu visine
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti