Aperitive - Gogosele cu Branza si Usturoi

Complexitate
redusa
Aperitive - Gogosele cu Branza si Usturoi

Ingrediente

  • 250 ml apa
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita zahar
  • sare ceva mai mult decat un praf pentru ca trebuie sa iasa sarate nu dulci ca la eclere
  • 125 gr faina
  • 4 oua
  • Pentru umplutura:
  • 1 pachet de branza Philadelphia (225 gr)
  • telemea dupa gust (pentru sare se pune telemeaua)
  • marar dupa gust
  • usturoi dupa gust
  • un fir de ceapa verde
  • castravete murat pentru decor (sau maslina si maioneza si frunze de salata astea pentru variatie)

Mod de preparare

Intr-o cratita sa pune apa cu sarea, zaharul si untul la fiert. Se cerne faina de doua ori, se lasa deoparte pana incepe apa sa fiarba, apoi se trage cratita de pe foc, se toarna faina toata dintr-o data, se amesteca bine sa nu aibe nici un cocolos si se pune din nou pe flacara, se amesteca mereu pana se desprinde aluatul de pe peretii vasului.

Se da deoparte si se lasa la racorit. Cand coca este doar calduta, se adauga pe rand cele 4 oua, batandu-se cu mixerul, bine de tot, dupa fiecare ou adaugat. Va rezulta o coca mai pastoasa.
Se pune in punga de decorat (se poate folosi si o lingurita) si se pun pe o tava unsa putin cu un strop de ulei, mici gogoloase de coca.

Bilutele astea trebuie sa fie doar putin mai mari decat o maslina mare. In cazul in care nu avem punga de decorat se pun, cu ajutorul unei lingurite, gramajoare mic de coca pe tava. Se coc la foc potrivit spre tare. In timpul coptului nu se deschide usa cuptorului.

Ele isi vor mari volumul. Dupa ce sant coapte, se scot pe un gratar pentru racire si se pun in cutie inchisa ermetic. Se pastreaza la congelator, pana la 3 luni de zile.

La folosire, le dezghetam la temperatura camerei, le asezam in tava si le punem in cuptorul preancalzit pentrui 2-3 minut ... in felul asta ele vor redeveni crocante, ca si atunci cand au fost scoase din cuptor.

Se taie un capacel si in gaura din interiorul lor se va pune o crema de branza Philadelphia, amestecata cu telemea dupa gust, un fir de ceapa verde, tocata fin de tot, marar dupa gust si usturoi foarte fin toca .... se amesteca bine si cu pasta rezultata se vor umple, asa cum am spus, gogoselele.

Pe o scobitoare se infige o felie de castravete murat si o gogoasa cu branza, sau o maslina si o gogoasa cu branza. Se aseaza pe farfurii lunguiete, albe sau de sticla, pe farfurii cu frunze de salata dedesubt, sau pe platouri rotunde peste un strat de maioneza de casa amestecata cu putina smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.