Aperitive - Gogosele cu Branza si Usturoi

Postat pe: 28-11-2010
(1)

Ingrediente

250 ml apa
100 gr unt
1 lingurita zahar
sare ceva mai mult decat un praf pentru ca trebuie sa iasa sarate nu dulci ca la eclere
125 gr faina
4 oua
Pentru umplutura:
1 pachet de branza Philadelphia (225 gr)
telemea dupa gust (pentru sare se pune telemeaua)
marar dupa gust
usturoi dupa gust
un fir de ceapa verde
castravete murat pentru decor (sau maslina si maioneza si frunze de salata astea pentru variatie)

Mod de preparare

Intr-o cratita sa pune apa cu sarea, zaharul si untul la fiert. Se cerne faina de doua ori, se lasa deoparte pana incepe apa sa fiarba, apoi se trage cratita de pe foc, se toarna faina toata dintr-o data, se amesteca bine sa nu aibe nici un cocolos si se pune din nou pe flacara, se amesteca mereu pana se desprinde aluatul de pe peretii vasului.

Se da deoparte si se lasa la racorit. Cand coca este doar calduta, se adauga pe rand cele 4 oua, batandu-se cu mixerul, bine de tot, dupa fiecare ou adaugat. Va rezulta o coca mai pastoasa.
Se pune in punga de decorat (se poate folosi si o lingurita) si se pun pe o tava unsa putin cu un strop de ulei, mici gogoloase de coca.

Bilutele astea trebuie sa fie doar putin mai mari decat o maslina mare. In cazul in care nu avem punga de decorat se pun, cu ajutorul unei lingurite, gramajoare mic de coca pe tava. Se coc la foc potrivit spre tare. In timpul coptului nu se deschide usa cuptorului.

Ele isi vor mari volumul. Dupa ce sant coapte, se scot pe un gratar pentru racire si se pun in cutie inchisa ermetic. Se pastreaza la congelator, pana la 3 luni de zile.

La folosire, le dezghetam la temperatura camerei, le asezam in tava si le punem in cuptorul preancalzit pentrui 2-3 minut ... in felul asta ele vor redeveni crocante, ca si atunci cand au fost scoase din cuptor.

Se taie un capacel si in gaura din interiorul lor se va pune o crema de branza Philadelphia, amestecata cu telemea dupa gust, un fir de ceapa verde, tocata fin de tot, marar dupa gust si usturoi foarte fin toca .... se amesteca bine si cu pasta rezultata se vor umple, asa cum am spus, gogoselele.

Pe o scobitoare se infige o felie de castravete murat si o gogoasa cu branza, sau o maslina si o gogoasa cu branza. Se aseaza pe farfurii lunguiete, albe sau de sticla, pe farfurii cu frunze de salata dedesubt, sau pe platouri rotunde peste un strat de maioneza de casa amestecata cu putina smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Aperitive - Gogosele cu Branza si Usturoi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lauramihaiela
•  30.12.2012 20:21:32

felicitari!sunt minunate si eu le fac foarte des sunt bune si cu frisca sau crema de vanilie sau pentru aperitiv mie imi plac la nebunie cu ciuperci cu maioneza sau o pasta facuta din conserva de ton sunt minunate!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Aperitive - Gogosele cu Branza si Usturoi