Aperitiv de Duminica

Complexitate
redusa
Aperitiv de Duminica

Ingrediente

  • -600 g carne de porc
  • -600 g carne de vitel (vita)
  • -1 ceapa tocata
  • -2- 3 oua, in functie de marime
  • -3- 4 ardei capia, galbeni si rosii
  • -branza sarata (telemea de vaci, oi, capra sau cas sarat etc)
  • -branza de vaci
  • -unt moale
  • -1-2 linguri smantana groasa
  • -1 legatura ceapa verde
  • -verdeata multa, tocata marunt - marar, patrunjel
  • -usturoi zdrobit, dupa gust
  • -cascaval ras
  • -seminte de susan
  • -pesmet
  • -sare
  • -piper
  • -rosii, optional
  • -smantana pentru servit, optional
  • -unt

Mod de preparare

Curatati ardeii capia de seminte, cotor si umpleti-i cu un amestec omogen si cremos format din branza sarata, branza de vaci, unt moale, cascaval ras, smantana, ceapa verde si verdeata, tocate marunt, usturoi zdrobit si cateva cubulete de ardei rosu.

Separat, amestecati cele doua tipuri de carne tocata cu ouale intregi, ceapa si condimentati cu sare, piper, dupa gust.

Puneti intr-un bol pesmet, susan, omogenizati si presarati din abundenta pe o foaie mare de copt siliconata (se poate folosi si foaia de copt normala).

Intindeti peste acest strat compozitia cu carne, dandu-i o forma dreptunghiulara, presarati cascavalul ras, apoi asezati la mijlocul ei, in sir, pe latura mai lunga, ardeii umpluti cu branza.

Rulati / adunati carnea peste ardei, dand forma de sul, ajutandu-va de foaia de copt. Presarati generos intreaga suprafata cu amestecul de pesmet si susan. Impachetati ruloul de carne, cat mai strans in hartia de copt si inchideti foarte bine capetele.

Asezati intr-o tava si dati la cuptorul incins la 250 grade, aproximativ 1 ora, la foc potrivit (180 max. 200 grade). Scoateti tava, desfaceti cu grija hartia de copt prin taiere, numai in partea superioara (atentie la aburul degajat!), presarati carnea cu pesmet + susan si asezati din loc in loc bucatele de unt.

Dati din nou la cuptor pentru inca 20- 30 min sau pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Gustati rulada pentru a vedea daca este facuta - datorita carnii de vitel (vita), ea va avea o culoare mai rosiatica care va poate duce in eroare si sa credeti ca nu este gata.

Cine doreste poate sa adauge in tava, langa rulada desfacuta de hartie, jumatati de rosii, presarate cu sare si busuioc sau cimbru, cu taietura in sus, pentru ca sa se coaca (verificati-le destul de des pentru a nu se arde),

Puteti sa il serviti cald, feliat, cu / fara smantana, cu / fara rosii coapte in cuptor sau racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Tarta frangipane cu pere
2
Dulciuri

Tarta frangipane cu pere

Tarta frangipane cu pere
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Budinca de orez
4
Dulciuri

Budinca de orez

Budinca de orez
Prajitura turnata cu branza de vaci
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Parteneri
Gnocchi cu carnati de curcan
Bucataras.RO

Gnocchi cu carnati de curcan

M-am inspirat dupa reteta lui Timea,a iesit ceva bun.

Gnocchi cu carnati de curcan
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri