Aperitiv de Duminica

Complexitate
redusa
Aperitiv de Duminica

Ingrediente

  • -600 g carne de porc
  • -600 g carne de vitel (vita)
  • -1 ceapa tocata
  • -2- 3 oua, in functie de marime
  • -3- 4 ardei capia, galbeni si rosii
  • -branza sarata (telemea de vaci, oi, capra sau cas sarat etc)
  • -branza de vaci
  • -unt moale
  • -1-2 linguri smantana groasa
  • -1 legatura ceapa verde
  • -verdeata multa, tocata marunt - marar, patrunjel
  • -usturoi zdrobit, dupa gust
  • -cascaval ras
  • -seminte de susan
  • -pesmet
  • -sare
  • -piper
  • -rosii, optional
  • -smantana pentru servit, optional
  • -unt

Mod de preparare

Curatati ardeii capia de seminte, cotor si umpleti-i cu un amestec omogen si cremos format din branza sarata, branza de vaci, unt moale, cascaval ras, smantana, ceapa verde si verdeata, tocate marunt, usturoi zdrobit si cateva cubulete de ardei rosu.

Separat, amestecati cele doua tipuri de carne tocata cu ouale intregi, ceapa si condimentati cu sare, piper, dupa gust.

Puneti intr-un bol pesmet, susan, omogenizati si presarati din abundenta pe o foaie mare de copt siliconata (se poate folosi si foaia de copt normala).

Intindeti peste acest strat compozitia cu carne, dandu-i o forma dreptunghiulara, presarati cascavalul ras, apoi asezati la mijlocul ei, in sir, pe latura mai lunga, ardeii umpluti cu branza.

Rulati / adunati carnea peste ardei, dand forma de sul, ajutandu-va de foaia de copt. Presarati generos intreaga suprafata cu amestecul de pesmet si susan. Impachetati ruloul de carne, cat mai strans in hartia de copt si inchideti foarte bine capetele.

Asezati intr-o tava si dati la cuptorul incins la 250 grade, aproximativ 1 ora, la foc potrivit (180 max. 200 grade). Scoateti tava, desfaceti cu grija hartia de copt prin taiere, numai in partea superioara (atentie la aburul degajat!), presarati carnea cu pesmet + susan si asezati din loc in loc bucatele de unt.

Dati din nou la cuptor pentru inca 20- 30 min sau pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Gustati rulada pentru a vedea daca este facuta - datorita carnii de vitel (vita), ea va avea o culoare mai rosiatica care va poate duce in eroare si sa credeti ca nu este gata.

Cine doreste poate sa adauge in tava, langa rulada desfacuta de hartie, jumatati de rosii, presarate cu sare si busuioc sau cimbru, cu taietura in sus, pentru ca sa se coaca (verificati-le destul de des pentru a nu se arde),

Puteti sa il serviti cald, feliat, cu / fara smantana, cu / fara rosii coapte in cuptor sau racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Painici umplute cu muschi file si cascaval
Bucataras.RO

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Pentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.

Painici umplute cu muschi file si cascaval
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute