Aperitiv de Duminica

Complexitate
redusa
Aperitiv de Duminica

Ingrediente

  • -600 g carne de porc
  • -600 g carne de vitel (vita)
  • -1 ceapa tocata
  • -2- 3 oua, in functie de marime
  • -3- 4 ardei capia, galbeni si rosii
  • -branza sarata (telemea de vaci, oi, capra sau cas sarat etc)
  • -branza de vaci
  • -unt moale
  • -1-2 linguri smantana groasa
  • -1 legatura ceapa verde
  • -verdeata multa, tocata marunt - marar, patrunjel
  • -usturoi zdrobit, dupa gust
  • -cascaval ras
  • -seminte de susan
  • -pesmet
  • -sare
  • -piper
  • -rosii, optional
  • -smantana pentru servit, optional
  • -unt

Mod de preparare

Curatati ardeii capia de seminte, cotor si umpleti-i cu un amestec omogen si cremos format din branza sarata, branza de vaci, unt moale, cascaval ras, smantana, ceapa verde si verdeata, tocate marunt, usturoi zdrobit si cateva cubulete de ardei rosu.

Separat, amestecati cele doua tipuri de carne tocata cu ouale intregi, ceapa si condimentati cu sare, piper, dupa gust.

Puneti intr-un bol pesmet, susan, omogenizati si presarati din abundenta pe o foaie mare de copt siliconata (se poate folosi si foaia de copt normala).

Intindeti peste acest strat compozitia cu carne, dandu-i o forma dreptunghiulara, presarati cascavalul ras, apoi asezati la mijlocul ei, in sir, pe latura mai lunga, ardeii umpluti cu branza.

Rulati / adunati carnea peste ardei, dand forma de sul, ajutandu-va de foaia de copt. Presarati generos intreaga suprafata cu amestecul de pesmet si susan. Impachetati ruloul de carne, cat mai strans in hartia de copt si inchideti foarte bine capetele.

Asezati intr-o tava si dati la cuptorul incins la 250 grade, aproximativ 1 ora, la foc potrivit (180 max. 200 grade). Scoateti tava, desfaceti cu grija hartia de copt prin taiere, numai in partea superioara (atentie la aburul degajat!), presarati carnea cu pesmet + susan si asezati din loc in loc bucatele de unt.

Dati din nou la cuptor pentru inca 20- 30 min sau pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Gustati rulada pentru a vedea daca este facuta - datorita carnii de vitel (vita), ea va avea o culoare mai rosiatica care va poate duce in eroare si sa credeti ca nu este gata.

Cine doreste poate sa adauge in tava, langa rulada desfacuta de hartie, jumatati de rosii, presarate cu sare si busuioc sau cimbru, cu taietura in sus, pentru ca sa se coaca (verificati-le destul de des pentru a nu se arde),

Puteti sa il serviti cald, feliat, cu / fara smantana, cu / fara rosii coapte in cuptor sau racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.