Aperitiv de Duminica

Complexitate
redusa
Aperitiv de Duminica

Ingrediente

  • -600 g carne de porc
  • -600 g carne de vitel (vita)
  • -1 ceapa tocata
  • -2- 3 oua, in functie de marime
  • -3- 4 ardei capia, galbeni si rosii
  • -branza sarata (telemea de vaci, oi, capra sau cas sarat etc)
  • -branza de vaci
  • -unt moale
  • -1-2 linguri smantana groasa
  • -1 legatura ceapa verde
  • -verdeata multa, tocata marunt - marar, patrunjel
  • -usturoi zdrobit, dupa gust
  • -cascaval ras
  • -seminte de susan
  • -pesmet
  • -sare
  • -piper
  • -rosii, optional
  • -smantana pentru servit, optional
  • -unt

Mod de preparare

Curatati ardeii capia de seminte, cotor si umpleti-i cu un amestec omogen si cremos format din branza sarata, branza de vaci, unt moale, cascaval ras, smantana, ceapa verde si verdeata, tocate marunt, usturoi zdrobit si cateva cubulete de ardei rosu.

Separat, amestecati cele doua tipuri de carne tocata cu ouale intregi, ceapa si condimentati cu sare, piper, dupa gust.

Puneti intr-un bol pesmet, susan, omogenizati si presarati din abundenta pe o foaie mare de copt siliconata (se poate folosi si foaia de copt normala).

Intindeti peste acest strat compozitia cu carne, dandu-i o forma dreptunghiulara, presarati cascavalul ras, apoi asezati la mijlocul ei, in sir, pe latura mai lunga, ardeii umpluti cu branza.

Rulati / adunati carnea peste ardei, dand forma de sul, ajutandu-va de foaia de copt. Presarati generos intreaga suprafata cu amestecul de pesmet si susan. Impachetati ruloul de carne, cat mai strans in hartia de copt si inchideti foarte bine capetele.

Asezati intr-o tava si dati la cuptorul incins la 250 grade, aproximativ 1 ora, la foc potrivit (180 max. 200 grade). Scoateti tava, desfaceti cu grija hartia de copt prin taiere, numai in partea superioara (atentie la aburul degajat!), presarati carnea cu pesmet + susan si asezati din loc in loc bucatele de unt.

Dati din nou la cuptor pentru inca 20- 30 min sau pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Gustati rulada pentru a vedea daca este facuta - datorita carnii de vitel (vita), ea va avea o culoare mai rosiatica care va poate duce in eroare si sa credeti ca nu este gata.

Cine doreste poate sa adauge in tava, langa rulada desfacuta de hartie, jumatati de rosii, presarate cu sare si busuioc sau cimbru, cu taietura in sus, pentru ca sa se coaca (verificati-le destul de des pentru a nu se arde),

Puteti sa il serviti cald, feliat, cu / fara smantana, cu / fara rosii coapte in cuptor sau racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Sos (dip) de Usturoi
4
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Prajitura cu visine si chipsuri de ciocolata
Bucataras.RO

Prajitura cu visine si chipsuri de ciocolata

Nicio zi fără ciocolată! Este absolut delicioasă această prajiturică. Noi am servit această minunăție și la micul...

Prajitura cu visine si chipsuri de ciocolata
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce