Se pune oul, in apa rece, usor sarata si se fierbe, 10 min, apoi se tine in apa rece, se curata de coaja si se separa albusul de galbenus.
Se pasereaza galbenusul si se pune deoparte.
Mararul verde spalat si bine scurs, se toaca marunt.
Se indeparteaza semintele si nervurile de la ardeii spalati si stersi.
Se freaca spuma untul impreuna cu branza (telemeaua), pana obtinem o pasta ca o crema.
Se imparte compozitia in 3 parti egale, pe care le amestecam:
-una cu boia
-una cu galbenus pasat
-una cu marar tocat
Se umplu ardeii cu pasta(eu am umplut ardeii rosii cu pasta verde-de marar, ardeii verzi, cu pasta galbena-galbenus si ardeii galbeni, cu pasta rosie-boia
Se pun la rece cateva ore (2-4 h, dar se pot tine 12-24h inveliti in folie transparenta) ca sa se intareasca untul.
Inainte de servire se taie rondele.
Eu am umplut ardeiul rosu cu pasta verde, pe cel galben cu pasta rosie si pe cel verde cu pasta galbena.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii