Aperitiv cu Rucola si Ricotta

Complexitate
redusa
Aperitiv cu Rucola si Ricotta

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri ricotta sau smantana
  • eu am folosit ricotta
  • 3 linguri pline cu faina
  • 2 lingurite rase cu praf de copt
  • 3 linguri de rucola mixata
  • un praf sare si piper cine doreste
  • Crema de branza:
  • in total a circa 250-300 gr branza - ricotta 2 parti si o parte telemea rasa pe razatoarea mica
  • 3 gr gelatina hidratata in putina apa rece
  • un praf de sare
  • jumatate de ardei gras taiat cubulete mici
  • un pic de marar proaspat taiat marunt
  • o frunza de ceapa verde

Mod de preparare

Blatul:
Se amesteca galbenusurile cu sare, ulei, spanac mixat, ricotta, 3 linguri sau smantana, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma amestecand lejer, sa nu se lase albusurile.

Am tapetat o tava cu hartie de copt (22/30 cm). Se pune compozitia in tava si se coace la foc moderat, se lasa la racit si apoi se taie in trei fasii.

Se prepara intre timp crema de branza se amesteca branza cu sare cu ardeiul gras taiat cubulete si gelatina hidratata in apa rece, dupa gust se adauga ceapa verde si marar proaspat.

Cand blatul e rece se ansambleaza aperitivul: se pune o foaie de blat, jumatate din crema de branza, blat si restul de crema de branza.

Se lasa la rece sa se intareasca putin crema de branza si se taie apoi cubulete. Se pot servi cu crema de otet balsamic

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia