Aperitiv cu Rucola si Ricotta

Postat pe: 29-05-2013
(0)

Ingrediente

Pentru blat
3 oua
3 linguri ulei
3 linguri ricotta sau smantana
eu am folosit ricotta
3 linguri pline cu faina
2 lingurite rase cu praf de copt
3 linguri de rucola mixata
un praf sare si piper cine doreste
Crema de branza:
in total a circa 250-300 gr branza - ricotta 2 parti si o parte telemea rasa pe razatoarea mica
3 gr gelatina hidratata in putina apa rece
un praf de sare
jumatate de ardei gras taiat cubulete mici
un pic de marar proaspat taiat marunt
o frunza de ceapa verde

Mod de preparare

Blatul:
Se amesteca galbenusurile cu sare, ulei, spanac mixat, ricotta, 3 linguri sau smantana, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma amestecand lejer, sa nu se lase albusurile.

Am tapetat o tava cu hartie de copt (22/30 cm). Se pune compozitia in tava si se coace la foc moderat, se lasa la racit si apoi se taie in trei fasii.

Se prepara intre timp crema de branza se amesteca branza cu sare cu ardeiul gras taiat cubulete si gelatina hidratata in apa rece, dupa gust se adauga ceapa verde si marar proaspat.

Cand blatul e rece se ansambleaza aperitivul: se pune o foaie de blat, jumatate din crema de branza, blat si restul de crema de branza.

Se lasa la rece sa se intareasca putin crema de branza si se taie apoi cubulete. Se pot servi cu crema de otet balsamic
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Aperitiv cu Rucola si Ricotta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Aperitiv cu Rucola si Ricotta