Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Va rezulta un aluat ca cel de cozonac. Impartim aluatul in doua, intindem cu sucitorul o foiae de aluat direct pe hartie de copt, ii dam o forma rotunda de marimea tavei in care va fi coapta placinta. Lasam aluatul intins 10 minute la loc caldut.
Pentru umplutura de mac: maruntim macul la masina de macinat cafea. Eu folosesc o masina veche de macinat cafeaua care nu are alta intrebuintare decat in a face zahar pudra... Punem laptele, zaharul si macul maruntit intr-o craticioara cu fund dublu. Lasam pe foc sa fiarba aproximativ 5-7 minute, pana compozitia se ingroasa. Atentie, sa amestecati sa nu se prinda de fundul vasului, iar daca compozitia este prea groasa mai adaugati lapte. Separat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se incorporeaza spuma de albusuri cu macul fiert si racit. Se rastoarna compozitia peste blatul din tava.
Pentru crema de branza: in bolul robotului de bucatarie punem toate ingredientele si lasam robotul sa-si faca treaba pana ingredientele sunt bine amestecate, iar branza bine zdrobita. Va rezulta o crema fina de branza. Punem compozitia de branza peste cea de mac.
Cealalta jumatate de aluat, o intindem cu sucitorul la fel ca si pe prima si o punem peste crema de branza. Avem grija ca foaia sa fie putin mai mare pentru a putea baga marginile putin in interior. Ungem placinta pe deasupra cu galbenus amestecat cu lapte si presaram putin zahar brut pe deasupra. Dam placinta la cuptorul incins la 150-160 grade pentru 50-60 minute. Lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa va fie de folos!
O prajitura simpla cu un blat care seamana cu cel de papanasi. Reteta video o gasesti mai sus.
Desert prajitura cu prune si branza dulceEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj