Paste de Casa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • Faina cat cuprinde (peste o cana)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Se pun ouale si uleiul intr-un castron si se amesteca cu faina (pusa treptat) pana ce devine un aluat tare care atunci cand il apasam cu degetul revine la forma initiala (se poate framanta si direct pe masa).

Se lasa 20 min apoi se intinde o foaie de 1mm grosime.

Foaia se pudreaza cu faina, se ruleaza si se taie in functie de grosimea dorita.

Se lasa la uscat 10-20 min
Se pot folosi la supe sau la paste cu diverse sosuri. Timp de fierbere sub 5 min (in apa colocotita).

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...