Paine Aperitiv

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 1 kg faina
  • 25 g drojdie
  • 25 g zahar
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 500 ml apa calduta
  • Pt umplutura:
  • 4 oua fierte
  • 1 castravete
  • 1 salata verde
  • 1 ardei gras
  • 200 g branza telemea
  • 200 g sunca de Praga
  • 200 g cascaval

Mod de preparare

Se desface drojdia in putina apa calduta, in care se adauga si o lingurita de zahar. Se framanta cu aprox. jumatate din cantitatea de faina. Apoi, se presara deasupra putina faina si se lasa sa creasca, la loc caldut, cam o ora.

Trecut acest timp, se adauga restul de faina, uleiul si sarea, turnand 500 ml apa calduta, putin cate putin, pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa aluatul la dospit 2-3 ore.

Apoi, se aseaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei si se coace aprox. 50 minute.

Se lasa la racit si, dupa aceea, se taie deasupra un capacel si se scoate cu grija miezul. In golul ramas se aseaza in straturi felii de branza, cascaval si sunca, frunze de salata, rondele de ou, rondele de castravete si fasii de ardei.

Se poate servi ca atare sau se mai da la cuptor pt. cel mult 20 minute, ca sa fie calda.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.