Paine Aperitiv

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 1 kg faina
  • 25 g drojdie
  • 25 g zahar
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 500 ml apa calduta
  • Pt umplutura:
  • 4 oua fierte
  • 1 castravete
  • 1 salata verde
  • 1 ardei gras
  • 200 g branza telemea
  • 200 g sunca de Praga
  • 200 g cascaval

Mod de preparare

Se desface drojdia in putina apa calduta, in care se adauga si o lingurita de zahar. Se framanta cu aprox. jumatate din cantitatea de faina. Apoi, se presara deasupra putina faina si se lasa sa creasca, la loc caldut, cam o ora.

Trecut acest timp, se adauga restul de faina, uleiul si sarea, turnand 500 ml apa calduta, putin cate putin, pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa aluatul la dospit 2-3 ore.

Apoi, se aseaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei si se coace aprox. 50 minute.

Se lasa la racit si, dupa aceea, se taie deasupra un capacel si se scoate cu grija miezul. In golul ramas se aseaza in straturi felii de branza, cascaval si sunca, frunze de salata, rondele de ou, rondele de castravete si fasii de ardei.

Se poate servi ca atare sau se mai da la cuptor pt. cel mult 20 minute, ca sa fie calda.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.