Taitei romanesti cu mac si sos alb

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Taitei
  • 2 ouă
  • 200 g făină
  • Sos alb
  • 4-5 linguri mac
  • Coaja de la o lămâie
  • 150 g ciocolată albă
  • 50 ml frişcă lichidă

Mod de preparare

Taitei
Amestecăm ouăle cu făina bine de tot, frământăm bine un aluat pe care-l lăsăm în folie la frigider 10 minute. Apoi îl intindem şi tăiem sub forma dorită.

Sos alb
Prepararea e simplă: amestecăm ciocolata cu frişcă lichidă pe baie de aburi să n-o ardem, iar când e omogenă, adăugăm macul şi coaja rasă de lămâie. Frişca să fie grasă, de 35%. Turnăm licoarea peste pastele aburinde şi servim.
Taiteii se servesc calzi.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.