Taitei romanesti cu mac si sos alb

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Taitei
  • 2 ouă
  • 200 g făină
  • Sos alb
  • 4-5 linguri mac
  • Coaja de la o lămâie
  • 150 g ciocolată albă
  • 50 ml frişcă lichidă

Mod de preparare

Taitei
Amestecăm ouăle cu făina bine de tot, frământăm bine un aluat pe care-l lăsăm în folie la frigider 10 minute. Apoi îl intindem şi tăiem sub forma dorită.

Sos alb
Prepararea e simplă: amestecăm ciocolata cu frişcă lichidă pe baie de aburi să n-o ardem, iar când e omogenă, adăugăm macul şi coaja rasă de lămâie. Frişca să fie grasă, de 35%. Turnăm licoarea peste pastele aburinde şi servim.
Taiteii se servesc calzi.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.