Taietei Pufosi de Orez cu Pui

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ulei vegetal pentru fript taieteii
  • un pumn bun de taietei de orez
  • 1 piept de pui (mai mare)
  • coaja de la o lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat ras
  • 1/4 lingurita de ardei iute, uscat si maruntit (eu nu am pus)
  • piper dupa gust
  • 60 ml apa
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 2 linguri ulei de arahide
  • o mana buna de pastaie de fasole (baby)
  • 1 conserva de porumb baby (eu nu am pus)
  • 1/4 lingurita coriandru (eu am pus patrunjel)
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2 linguri fish sauce (sos de peste)
  • 1 lingura de sos de soia (soy sauce)

Mod de preparare

Se incalzeste la temperatura mare (375 f - 190 C) uleiul vegetal intr-o cratita mai ingusta si cu pereti inalti ... uleiul trebuie sa fie destul de mult. Cand uleiul a ajuns la temperatura dorita (se poate incerca cu un fir de pasta de orez in lipsa termometrului), cu ajutorul unui cleste de bucatarie se ia o jumatate din cantitatea de taietei prevazuta in reteta si se afunda in uleiul asa incins.

Pastele nu se lasa in ulei, doar se mai largeste putin clestele dar in asa fel incat sa nu cada pastele ... ele se prajesc in cateva secunde ... mai exact nu se prajesc ci se umfla, se fac pufoase, au consistenta pufuletilor. Se scot rapid din ulei, se pun pe un servetel absorbant, se lasa separat.

In alt vas se combina pieptul de pui, taiat cubulete, cu coaja rasa de lamaie, usturoiul pisat, ghimbirul ras, piperul si ardeiul iute uscat si maruntit (daca se foloseste).

Se amesteca apa cu amidonul, se pune deoparte.

Intr-un wok sau o tigaie ceva mai larga se pun cele doua linguri de ulei de arahide, se incalzeste, se adauga puiul condimentat si se prajeste pana este gata (aprox 3-4 minute).

Se adauga fasolea baby si porumbul baby. Se mai prajesc impreuna 2 minute dupa care se toarna deasupra amestecul apa/amidon si se amesteca pana se ingroasa (1 minut)

Se adauga coriandru (patrunjel), zaharul brun, sosul de peste si sosul de soia, se incalzeste din nou, se pun peste taieteii de orez si se servesc

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...