Pui cu Crusta de Malai

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Compozitie:
  • 50 g faina
  • 1/4 lingurita sare
  • un piept de pui
  • 3 linguri ulei
  • o ceapa mijlocie
  • 3 catei usturoi
  • 1 morcov potrivit
  • 400 g rosii in conserva
  • o bucatica telina
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 g fasole fideluta
  • condimente pentru carnea de pui pe baza de maghiran si rozmarin
  • Crusta de malai:
  • 100 g malai
  • 30 g faina
  • 1/2 lingurita rasa din fiecare: zahar si sare
  • un plic praf de copt
  • 1/4 lingurita rasa bicarbonat
  • 125 ml iaurt sau smantana
  • 1 ou
  • o lingura ulei

Mod de preparare

Compozitie:
Se pune faina, sarea si piperul intr-o caserola, peste care se adauga carnea de pui taiata bucatele mici. Caserola se astupa cu capacul si se misca in sus si in jos, pana nu se mai vede faina in interior. Carnea se scoate din caserola si se caleste in ulei 5 minute, dupa care se scoate din tigaie si se adauga ceapa toacata marunt, morcovul taiat prin doua dupa care feliute subtiri si usturoiul zdrobit.

Cand acestea s-au inmuiat putin se adauga rosiile taiate cu totul cu suc, telina taiata marunt si coaja de la portocala data pe razatoare. Se lasa aproximativ 5 minute si se adauga carnea, dupa care fasolea fideluta, condimentul de carne si o ceasca de apa. Toate se lasa pe foc 25-30 minute, amestecand din cand in cand.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 200 grade celsius (pozitia 6) si se prepara crusta de malai.

Crusta de malai:
Intr-un caston se amesteca malaiul, faina, zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Separat se amesteca smantana cu oul si uleiul si se toarna peste compozitia de malai. Se amesteca usor, de sus in jos, avand grija sa nu se amestece prea mult, deoarece se va face crusta prea tare.

Se unge o tava cu ulei si se pune compozitia cu puiul si legumele, dupa care crusta de malai, lasand aproximativ 1 cm de la marginea vasului, de jur imprejur. Se coace 15 minute sau pana crusta incepe sa rumeneasca.

Crusta de malai reprezinta o garnitura crocanta pentru puiul fraged si legumele care au o aroma subtila de portocala.
Se serveste cald.
Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Lapte condensat (reteta video)

Buna dragii mei ,astazi va propun o reteta de Lapte Condensat ,lapte cendensat se foloseste in spicial ca ingrediente pentru...

Lapte condensat (reteta video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj