Piept De Gasca Cu Creson Si Cicoare

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 2 pulpe de gasca (a 500g fiecare)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 1/2 manunchi de creson
  • 2 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 2 linguri unt de gatit
  • 4 cepe
  • taiate rotocoale
  • 80ml cherry
  • 220ml supa de gaina din cubulet Maggi
  • 3 cicori
  • 3 linguri mazare dulce din conserva sau congelata
  • 3 galbenuse
  • 100ml apa minerala
  • 80g faina
  • 2 linguri migdale macinate
  • 1 albus de ou
  • 1 lingura amidon alimentar;
  • ulei pentru prajit;

Mod de preparare

1. Se condimenteaz pulpele de gasca cu sare, piper si boia de ardei. Cresonul se spala, se scutura de surplusul de apa, se aleg frunzulitele si, impreuna cu usturoiul taiat felii foarte subtiri, se pune sub pielea celor 2 pulpe de gasca.
2. Pulpele astfel pregatite se pun la fript intr-o tigaie, in unt incins, si se frig pe toate partile cca. 10 minute, apoi se adauga ceapa taiata rondele si mazarea dulce. Se toarna peste cherry si supa pregatita din cubulet si, pe foc mic, se lasa la fiert 1h. Din cand in cand, se stropesc pulpele cu jiul din tigaie.
3. Intre timp, se spala cicorile si se desfac frunzele acestora.
4. Din galbenusul de ou, apa minerala, faina, migdale si sare se prepara un aluat. Se incorporeaza albusul batut spuma. Foile de cicoare, pe rand, una cate una, se trec prin acest aluat si se frig in ulei fierbinte.
5. Se scoate carnea din tigaie si se pastreaza la cald. In jiul ramas se pune amidon alimentar si se prepara un sos.
Carnea se taie bucati, se aranjeaza pe un platou, se stropeste cu sos si se serveste alaturi de cicoarea prajita. Se foloseste o garnitura la alegere: taietei lati, orez, piure de cartofi, cartofi natur, varza rosie calita si un vin alb sec.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...