Musaca din varza creata

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Varză creață 1 bucată, cca. 2000 g,
  • Carne tocată mixtă vită/porc 1000 g,
  • Ceapă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de măsline cca. 3 linguri,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare de mare cu ierburi,
  • Boia de ardei dulce,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Pătrunjel verde 1 legătură,
  • Mărar verde 1 legătură,
  • Bulion din roșii cca. 1000 ml.

Mod de preparare

Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la distuit în puțin ulei de măsline și apă, la foc mediu, neacoperit, cca. 10 minute. Carnea tocată se adaugă în amestecul de ceapă și ardei și se lasă la gătit cca. 10 minute, amestecându-se continuu. După ce carnea și legumele s-au rumenit se asezonează cu mirodeniile și ouăle.
Între timp varza creață se curăță și se taie fideluță.
Într-un vas înalt, sau într-o tava încăpătoare, se începe ”montarea” musacalei: un strat de varză tocată (crudă), un strat din amestecul de carne, tot așa până se termină ingredientele :D ;) Bulionul se amestecă cu verdețurile și se toarnă uniform peste musacaua din varză creață.
Musacaua se dă la gătit la cuptor cca. 60 min. la 200 grade, acoperită. Se servește ca atarre sau cu smântână ;) Spor și poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie

Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj