Dovlecei Umpluti, in Sos de Vin

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -5 dovlecei
  • -150 g orez
  • -1 ceapa mare
  • -1 morcov, optional
  • -600 g carne tocata de vita sau amestec
  • -2 linguri de ulei
  • -1 lingurita busuioc, uscat
  • -6 linguri pasta de rosii
  • -2 lingurite cimbru, uscat
  • -1 ou
  • -250 ml supa de pui sau vita
  • -300 ml vin alb, sec
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Pentru servit
  • -smantana, optional
  • -ardei iute, optional

Mod de preparare

Spalati bine dovleceii si stergeti-i. Puteti sa-i folositi cu coaja sau sa o indepartati, folosind un cutit pentru curatat legume. Taiati-i in bucati potrivite ca lungime si scoateti miezul cu samburi cu ajutorul unei lingurite.

Spalati si scurgeti orezul.
Tocati ceapa si dati morcovul prin razatoarea mare apoi, caliti-le in putin ulei incins pana ce ceapa devine sticloasa. Adaugati carnea tocata. Sotati totul pana cand bucatile de carne se desprind si incep sa-si lase sucurile.

Adaugati orezul si caliti in continuare pana devine transparent.
Puneti busuiocul, 2 linguri pasta de rosii, 1 lingurita cimbru si amestecati bine. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Luati de pe foc si lasati la racorit.

Inglobati oul batut si umpleti dovleceii.
Asezati-i unul langa altul intr-un vas termorezistent.
Diluati pasta de rosii ramasa cu supa, vin, adaugati restul de cimbru, putin piper si turnati peste dovleceii umpluti.

Acoperiti vasul termorezistent cu o folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20 min, la 170 grade sau pana ce dovleceii si carnea sunt aproape facute. Scoateti folia si dati din nou la cuptor pentru inca 10 min pana ce sosul este putin ingrosat si scazut.

Serviti cat sunt calzi, impreuna cu smantana si / sau ardei iute, optional.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa