Prepararea aluatului:
Aluatul se face la fel ca un aluat de pizza se pune faina, se face o gaura in mijloc unde punem drojdia (cam 1sau2boabe de strugure) punem sare dupa gust deasupra fainii si apoi adougam lapte depinde de cantitatea de faina iar la sfarsit cand e gata aluatul un pic de ulei k sa se prinda mai bine masa, apoi incepem si modelam covrigi se pot face dublu sau simplu eu am facut simplu.
Prepararea apei:
Se pune intr-o oala cele 3 linguri de zahar si se face caramel la foc mic cand sa facut de culoare maronie umplem cam pe jumatate oala cu apa cand incepe sa fiarba apa se pun covrigi unul cate unul, cand sunt gata se ridica la suprafata si introducem celalalt si tot asa pana terminam tot. Odata ce am terminat de fiert toti covrigi se pune pe gratarul cuptorului se pot face la foc mare si ii lasam pana cand isi iau culoarea crocanta.
Pofta buna!
Se serveste cand sunt reci ca orice cand ti-e foame si vrei s papi ceva bun.
Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...
Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarinCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunIdeea mi-a venit atunci cand am primit un brat de busuioc proaspat....era asa de mult incat nu aveam ce face cu el...am pus...
Sos pentru paste la borcanO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Comentarii