Prajitura pufoasa cu fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura pufoasa cu fructe

Ingrediente

  • 3 oua
  • 14 linguri zahar
  • 14 linguri ulei ( eu am pus insa 7 uei si 7 margarina topita/lichida)
  • 14 linguri lapte
  • 1 praf de copt ( eu am pus o lingura cu virf caci nu stiam cit e de mare plicul de praf de copt romanesc)
  • 24 linguri de faina
  • lingurile toate normale, NU cu virf

Mod de preparare

Se pregatesc fructele : eu am avut prune si piersici la seria 2 si la prima am mai avut si struguri mari albi... la struguri e bine sa le scoateti simburii caci mie nu mi.a placut sa ii aud crantzanind intre dinti ... Fructele spalate, uscate si apoi taiate cubulete .
Apoi am amestecat toate ingredientele, fara nici o logica ... se poate cu mixerul dar si cu lingura sau telul in forma de para e ok ( eu asa am facut).
In timpul asta se incalzeste cuptorul la 180°C

Se toarna aluatul in tava unsa si se aseza deasupra fructele cu coaja catre aluat si pulpa in sus ( sfat numai pt incepatori ..).
Grija mare caci creste in inaltime aproape dublu !!! deci tava inalta ...

a mea e mare cit cuptorul ( o sa o masaor si revin )si inalta de vreo 6 cm

se coace la foc mediu ( 180 °c ) PINA SE RUMENESTE .. oricum mai mult de 30 min dar mai putin de 1 ora ....

lingurile toate normale, NU cu virf

tava unsa cu unt/ margarina si tapetata cu faina ( asa a fost 1 oara , la a doua serie caci am facut si bis sapt asta - pozele sunt numai de la bis- nu am mai pus faina si totusi nu s-a lipit de tava .. chiar arata ff bine.

Se pudreaza la sf cu zahar praf vanilat sau se serveste cu frisca ( cum am facut eu .. ) sau cu inghetata .. na.. fiecare cum vrea ....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa