Tocanita de linte cu legume si carne – mancare calda pentru zile reci

Tocanita de linte cu carne si legume: consistenta, aromata si plina de gust. Reteta simpla, rustica, ideala pentru pranzuri de iarna sau cine in familie.

Tocanita de linte cu legume si carne – mancare calda pentru zile reci

Ingrediente

  • 300 g linte (verde sau maro)
  • 300 g carne (porc, vita sau pui – dupa preferinta)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 2 cartofi
  • 1 ardei
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

E genul acela de mancare care nu se grabeste. Fierbe incet, isi amesteca aromele si umple casa cu mirosul acela bun, de „mancare gatita ca acasa”. Tocanita de linte cu legume si carne e hranitoare, plina de culoare si gust; o farfurie calda care iti tine loc si de masa, si de alinare. Se face simplu, din ingrediente de baza, dar rezultatul e atat de bogat si aromat incat ai impresia ca ai gatit ceva special.

Spala bine lintea si las-o la inmuiat 30 de minute. Daca folosesti linte rosie, nu e nevoie sa o lasi in apa. Taie carnea in bucati potrivite si rumeneste-o usor in ulei, intr-o oala incapatoare, pana prinde culoare. Adauga ceapa tocata marunt, morcovii si ardeiul cubulete. Caleste totul cateva minute, pana ce legumele devin moi si lucioase. Pune pasta de rosii, dafinul, cimbrul si lintea scursa. Toarna 1,5 litri de apa fierbinte, acopera si lasa sa fiarba la foc mic 40-50 de minute, pana cand carnea si lintea sunt fragede. La final, adauga cartofii cuburi si mai lasa 15 minute. Potriveste de sare si piper si presara patrunjel proaspat tocat chiar inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa