Strudel cu mere - un desert clasic, aromat si usor de pregatit

Strudelul cu mere este un desert clasic, aromat si usor de pregatit, perfect pentru zilele racoroase de toamna sau pentru momentele cand vrei ceva dulce si reconfortant. Aluatul fraged sau foietajul crocant invelesc umplutura parfumata de mere, stafide si scortisoara, rezultand un desert savuros care se potriveste de minune cu o cana de ceai sau cafea.

Strudel cu mere - un desert clasic, aromat si usor de pregatit

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj (sau aluat de strudel pregatit in casa)
  • 5-6 mere mari, curatate si taiate cubulete
  • 70 g zahar brun
  • 50 g stafide inmuiate in rom sau apa calduta
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 40 g pesmet (prajit usor in unt)
  • 50 g unt topit
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Curata merele si taie-le cubulete, apoi amesteca-le cu zaharul brun, scortisoara si stafidele. Intinde foaia de aluat pe hartie de copt, unge-o cu putin unt topit si presara pesmetul. Aseaza umplutura de mere pe mijloc si ruleaza strudelul, avand grija sa inchizi capetele. Unge deasupra cu unt topit si inteapa usor aluatul cu furculita. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 minute, pana devine auriu si crocant. Lasa sa se raceasca putin, pudreaza cu zahar pudra si serveste felii generoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)