Morcovul, patrunjelul, telina, ceapa(1 buc) se taie felii si se calesc in 2 linguri de untura, impreuna cu 3-4 buc. foile de dafin si 3-4 buc. boabele de piper.
Din cand in cand adaugam cate o lingura de supa de carne sau apa.
Cand zarzavatul s-a fiert se trece prin sita sau se mixeaza.
Intre timp, prajim 1 lingura de faina si 1/2 ceapa tocata, intr-o craticioara, in 1 lingura untura, apoi stingem cu 500 ml supa de carne, lasam putin sa fiarba, strecuram si adaugam: sare, 2-3 buc. foi de dafin zarzavatul trecut prin sita, 2-4 buc. boabe de piper, acrim cu otet de vin sau zeama de lamaia si punem smantana.
Lasam sa dea cateva clocote si servim langa orice fel de vanat.
Cine doreste poate adauga zahar ars stins cu supa de carne sau apa.
Eu mai folosesc acest sos langa snitele, chiftele, limba, carne de vita alaturi de cartofi piure sau natur.
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraCheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara...
Cheesecake cu lamaie si mentaChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa"Retete de suflet" Pentru iubitorii de ciocolata si cafea, acest desert este minunat! O rulada fina,...
Desert rulada cu ciocolata si cafeaO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii