Ingrediente
● 1 buc morcov |
● 1 buc patrunjel |
● 1 buc telina (radacina) potrivita |
● 1 ceapa mai mare+1/2 buc ceapa tocata marunt |
● 3 linguri untura (4-5 ling ulei) |
● 5-7 buc foi dafin |
● 5-8 buc piper boabe |
● supa de carne (apa) |
● 1 lingura faina |
● 500 ml supa de carne (sau din cub) |
● sare |
● 1-2 lingurite otet sau zeama de lamaie |
● 2-4 linguri smantana |
● 1-3 lingurite zahar ars |
● stins cu zeama de carne(apa) |
● optional |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Morcovul, patrunjelul, telina, ceapa(1 buc) se taie felii si se calesc in 2 linguri de untura, impreuna cu 3-4 buc. foile de dafin si 3-4 buc. boabele de piper.
Din cand in cand adaugam cate o lingura de supa de carne sau apa.
Cand zarzavatul s-a fiert se trece prin sita sau se mixeaza.
Intre timp, prajim 1 lingura de faina si 1/2 ceapa tocata, intr-o craticioara, in 1 lingura untura, apoi stingem cu 500 ml supa de carne, lasam putin sa fiarba, strecuram si adaugam: sare, 2-3 buc. foi de dafin zarzavatul trecut prin sita, 2-4 buc. boabe de piper, acrim cu otet de vin sau zeama de lamaia si punem smantana.
Lasam sa dea cateva clocote si servim langa orice fel de vanat.
Cine doreste poate adauga zahar ars stins cu supa de carne sau apa.
Eu mai folosesc acest sos langa snitele, chiftele, limba, carne de vita alaturi de cartofi piure sau natur. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sos Vanatoresc" nu uita sa ii faci un review.
Din cand in cand adaugam cate o lingura de supa de carne sau apa.
Cand zarzavatul s-a fiert se trece prin sita sau se mixeaza.
Intre timp, prajim 1 lingura de faina si 1/2 ceapa tocata, intr-o craticioara, in 1 lingura untura, apoi stingem cu 500 ml supa de carne, lasam putin sa fiarba, strecuram si adaugam: sare, 2-3 buc. foi de dafin zarzavatul trecut prin sita, 2-4 buc. boabe de piper, acrim cu otet de vin sau zeama de lamaia si punem smantana.
Lasam sa dea cateva clocote si servim langa orice fel de vanat.
Cine doreste poate adauga zahar ars stins cu supa de carne sau apa.
Eu mai folosesc acest sos langa snitele, chiftele, limba, carne de vita alaturi de cartofi piure sau natur. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sos Vanatoresc" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 26.04.2012 12:23:00
Sosul este bun,dar parca smantana ii ia din aroma ! Voi incerca altadata cu bulion in loc de smantana!