Morcovul, patrunjelul, telina, ceapa(1 buc) se taie felii si se calesc in 2 linguri de untura, impreuna cu 3-4 buc. foile de dafin si 3-4 buc. boabele de piper.
Din cand in cand adaugam cate o lingura de supa de carne sau apa.
Cand zarzavatul s-a fiert se trece prin sita sau se mixeaza.
Intre timp, prajim 1 lingura de faina si 1/2 ceapa tocata, intr-o craticioara, in 1 lingura untura, apoi stingem cu 500 ml supa de carne, lasam putin sa fiarba, strecuram si adaugam: sare, 2-3 buc. foi de dafin zarzavatul trecut prin sita, 2-4 buc. boabe de piper, acrim cu otet de vin sau zeama de lamaia si punem smantana.
Lasam sa dea cateva clocote si servim langa orice fel de vanat.
Cine doreste poate adauga zahar ars stins cu supa de carne sau apa.
Eu mai folosesc acest sos langa snitele, chiftele, limba, carne de vita alaturi de cartofi piure sau natur.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii