Sos Vanatoresc

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

1 buc morcov
1 buc patrunjel
1 buc telina (radacina) potrivita
1 ceapa mai mare+1/2 buc ceapa tocata marunt
3 linguri untura (4-5 ling ulei)
5-7 buc foi dafin
5-8 buc piper boabe
supa de carne (apa)
1 lingura faina
500 ml supa de carne (sau din cub)
sare
1-2 lingurite otet sau zeama de lamaie
2-4 linguri smantana
1-3 lingurite zahar ars
stins cu zeama de carne(apa)
optional

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Morcovul, patrunjelul, telina, ceapa(1 buc) se taie felii si se calesc in 2 linguri de untura, impreuna cu 3-4 buc. foile de dafin si 3-4 buc. boabele de piper.

Din cand in cand adaugam cate o lingura de supa de carne sau apa.

Cand zarzavatul s-a fiert se trece prin sita sau se mixeaza.
Intre timp, prajim 1 lingura de faina si 1/2 ceapa tocata, intr-o craticioara, in 1 lingura untura, apoi stingem cu 500 ml supa de carne, lasam putin sa fiarba, strecuram si adaugam: sare, 2-3 buc. foi de dafin zarzavatul trecut prin sita, 2-4 buc. boabe de piper, acrim cu otet de vin sau zeama de lamaia si punem smantana.

Lasam sa dea cateva clocote si servim langa orice fel de vanat.
Cine doreste poate adauga zahar ars stins cu supa de carne sau apa.

Eu mai folosesc acest sos langa snitele, chiftele, limba, carne de vita alaturi de cartofi piure sau natur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sos Vanatoresc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

irina55
•  26.04.2012 12:23:00

Sosul este bun,dar parca smantana ii ia din aroma ! Voi incerca altadata cu bulion in loc de smantana!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sos Vanatoresc