Se incalzeste iaurtul 5 min.intr-un vas,la foc foarte mic,amestecand in aceeasi directie,pana se subtiaza.Nu lasati sa fiarba,ci doar sa se incalzeasca si sa se subtieze.
Se iau 2-3 linguri de iaurt cu care se desface amidonul,apoi se toarna inapoi,in vasul de pe foc.
Se adauga in acelasi timp usturoiul zdrobit,mararul tocat ,vegeta si zaharul.
Usturoiul poate fi sotat in foarte putin ulei,inainte,pentru a-si lasa mai bine aroma.
Se lasa pe foc mic,amestecand continuu,pana ce se leaga sosul.
Dupa racire se aromeaza cu hrean ras si pasta de ardei rosu,omogenizandu-se.
Se da la frigider 30 min,inainte de servire,ca sa se patrunda aromele
Sosul libanez, se preteaza langa peste,dar si cu legume inabusite.
Aveti in poze o varianta.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii