Sos de ienupar pentru vanat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitati pentru 1 persoana:
  • -10 ml ulei
  • -1/4 ceapa
  • -1 galbenus
  • -1-2 boabe de ienupar(se gaseste la plafar)
  • -zahar(dupa gust)
  • -suc de lamiae(dupa gust)
  • -otet(dupa gust)
  • -sare

Mod de preparare

Oul se fierbe ,apoi se scoate galbenusul care se amesteca cu zahar,boabe de ienupar,pisate in piulita si ceapa ,tocata marunt.
Se mai adauga apoi putin otet,ulei,turnat cate putin,amestecand,suc de lamaie si sare.
Se freaca bine pana la consistenta de crema spumoasa,usor fluida.
Se serveste in sosiera,langa vanat.

Cantitatile se vor inmulti cu numarul de personae pentru care se prepara sosul,rotunjirile se vor face ,de regula,in minus.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc