Mai intai se spala si se curata zarzavturile, dupa care se taie in bucati ceva mai mari ca de obicei. Intr-un vas se infierbanta uleiul, se pune faina, lasandu-se sa se prajeasca bina, amestecand incontinuu cu o lingura (eu am sarit peste prajitul fainii). Apoi se adauga zarzavaturile taiate, condimentele, sarea, lasandu-le si pe acestea sa se prajeasca (se amesteca sa nu se prinda pe fundul cratitei) dupa care se adauga supa de oase sau de pui.
Daca nu aveti se poate pune, apa dar in cazul asta aveti nevoie de oase fara valoare. Aici eu am folosit supa de pui. In cazul in care se folosesc oase, se are grija sa se spumeze mereu si sosul trebuie fiert circa 3 ore (daca se foloseste supa de pui se reduce timpul de fierbere la jumatate de ora).
Cand sant zarzavaturile gata, se strecoara sosul, se paseaza. Se foloseste la diverse mancaruri pregatite si intra ca element de baza in compunerea altor sosuri. Eu nu am pasirat zarzavaturile, le-am folosit pe post de garnitura.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii