Sos Brun (Spaniol)

Postat pe: 27-11-2010
(1)

Ingrediente

4-5 linguri de ulei
75 g faina
3 morcovi
1 patrunjel radacina
1 telina tulpina sau 50 g radacina
2 cepe mari
3-4 catei de usturoi
2 foi de dafin
piper
cimbru
50 g bulion pasta
500 g oase fara valoare (sau supa de oase sau de pui)
sare

Mod de preparare

Mai intai se spala si se curata zarzavturile, dupa care se taie in bucati ceva mai mari ca de obicei. Intr-un vas se infierbanta uleiul, se pune faina, lasandu-se sa se prajeasca bina, amestecand incontinuu cu o lingura (eu am sarit peste prajitul fainii). Apoi se adauga zarzavaturile taiate, condimentele, sarea, lasandu-le si pe acestea sa se prajeasca (se amesteca sa nu se prinda pe fundul cratitei) dupa care se adauga supa de oase sau de pui.

Daca nu aveti se poate pune, apa dar in cazul asta aveti nevoie de oase fara valoare. Aici eu am folosit supa de pui. In cazul in care se folosesc oase, se are grija sa se spumeze mereu si sosul trebuie fiert circa 3 ore (daca se foloseste supa de pui se reduce timpul de fierbere la jumatate de ora).

Cand sant zarzavaturile gata, se strecoara sosul, se paseaza. Se foloseste la diverse mancaruri pregatite si intra ca element de baza in compunerea altor sosuri. Eu nu am pasirat zarzavaturile, le-am folosit pe post de garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sos Brun (Spaniol)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

tsilly
•  23.02.2010 15:43:46

am sa incerc si eu. sunt curioasa cum o sa imi iasa mie

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sos Brun (Spaniol)