Mai intai se spala si se curata zarzavturile, dupa care se taie in bucati ceva mai mari ca de obicei. Intr-un vas se infierbanta uleiul, se pune faina, lasandu-se sa se prajeasca bina, amestecand incontinuu cu o lingura (eu am sarit peste prajitul fainii). Apoi se adauga zarzavaturile taiate, condimentele, sarea, lasandu-le si pe acestea sa se prajeasca (se amesteca sa nu se prinda pe fundul cratitei) dupa care se adauga supa de oase sau de pui.
Daca nu aveti se poate pune, apa dar in cazul asta aveti nevoie de oase fara valoare. Aici eu am folosit supa de pui. In cazul in care se folosesc oase, se are grija sa se spumeze mereu si sosul trebuie fiert circa 3 ore (daca se foloseste supa de pui se reduce timpul de fierbere la jumatate de ora).
Cand sant zarzavaturile gata, se strecoara sosul, se paseaza. Se foloseste la diverse mancaruri pregatite si intra ca element de baza in compunerea altor sosuri. Eu nu am pasirat zarzavaturile, le-am folosit pe post de garnitura.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii