Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune untul si cind se infierbinta se adauga faina rumenindu-se bine. In tot timpul se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se arda faina.
Dupa ce aceasta a capatat o culoare bruna, se adauga zarzavaturile, ceapa si condimentele si se prajesc usor. Se sting apoi cu doua cesti cu apa calda. In timp ce se prepara sosul, oasele se sparg si se prajesc in cuptor, apoi se pun in vasul cu sos o data cu bulionul.
Se fierbe totul la foc potrivit cca 3 ore, avind grija sa se adune spuma cind se formeaza si sa se amestece mereu ca sa nu se prinda sosul de vas. Dupa ce este gata se strecoara printr-o sita.
Se foloseste ca material de baza la prepararea sosurilor.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii