Ingrediente
● Proportiile sunt pentru 1 kg carne: |
● 1 pahar (250 ml) apa fiarta si racita |
● 2/3 pahar otet de vin (cine nu suporta mirosul de otet, am varianta - 1/2 pahar vin rosu sec sau demisec Eu folosesc vinul pentru marinare) |
● 2 frunze dafin |
● 10 boabe ienibahar |
● 10 boabe piper negru |
● optional se pot pune legume taiate rondele sau date pe razatoarea mare: |
● 1 morcov mediu |
● 1 patrunjel radacina |
● telina radacina (cam cat greutatea morcovului) |
● 1 ceapa |
Mod de preparare
Se amesteca toate foarte bine, se pune carnea avand grija sa fie acoperita complet de marinata (eventual se pune peste carne o greutate) si se pune in frigider 2-4 zile.
Carnea se foloseste la preparare fara sa se spele.
Este una din cele mai vechi metode de maturizare a carnii
Marinata (baitul) acra in care se tine carnea timp de 4-5 zile(dupa spusele specialistilor. Eu nu am indraznit sa o tin mai mult de 2 1/2 zile) poate fi pregatita din otet de vin diluat cu apa, din vin sec, lapte dulce si prins ori iaurt.
Alegerea este conditionata de gustul personal, precum si de mancarea pe care dorim sa o pregatim.
In mod deosebit se recomanda marinarea carnii de oaie si de vita provenita de la animale batrane.
Carnea de porc poate fi tinuta in lapte, numai cateva ore inainte de a fi fripta sau inabusita, dar si ea poate fi marinata(tinuta in bait) in otet sau in vin la fel ca si carnea de oaie sau de vita.
Mancare va semana atunci la gust cu vanatul! ! ! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Marinata pentru Carne de Vita" nu uita sa ii faci un review.
Carnea se foloseste la preparare fara sa se spele.
Este una din cele mai vechi metode de maturizare a carnii
Marinata (baitul) acra in care se tine carnea timp de 4-5 zile(dupa spusele specialistilor. Eu nu am indraznit sa o tin mai mult de 2 1/2 zile) poate fi pregatita din otet de vin diluat cu apa, din vin sec, lapte dulce si prins ori iaurt.
Alegerea este conditionata de gustul personal, precum si de mancarea pe care dorim sa o pregatim.
In mod deosebit se recomanda marinarea carnii de oaie si de vita provenita de la animale batrane.
Carnea de porc poate fi tinuta in lapte, numai cateva ore inainte de a fi fripta sau inabusita, dar si ea poate fi marinata(tinuta in bait) in otet sau in vin la fel ca si carnea de oaie sau de vita.
Mancare va semana atunci la gust cu vanatul! ! ! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Marinata pentru Carne de Vita" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 25.02.2010 00:12:07
pacat ca nu prea imi place carnea de vita