Marinata (bait) cu Legume Crude

Complexitate
redusa
Marinata (bait) cu Legume Crude

Ingrediente

  • Pentru 1 kg de carne sau 1 pui, avem nevoie de:
  • -legume taiate in felii (rondele) sau date pe razatoare:
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • telina radacina (cam cat greutatea morcovului)
  • 1/2 praz(partea alba)
  • 1 ceapa si cine doreste poate adauga 1 hrean sau 2 catei de usturoi
  • -2-4 linguri ulei de masline(floarea-soarelui) - grasimea nu permite carnii sa se strice
  • -2-3 foi de dafin
  • -5-10 boabe de ienibahar
  • -1 lingura zahar

Mod de preparare

Se amesteca toate foarte bine pana la omogenizarea completa, apoi se unge carnea cu aceasta compozitie insistand pe toata suprafata carnii, pe toate fetele si se lasa 1-2 zile la temperatura de 4 grade Celsius (este temperatura din frigider)

Substantele aromate si enzimele din legume imbogatesc gustul carnii si o fac frageda.

Legumele pot fi valorificate ulterior, adaugandu-le spre sfarsitul frigerii sau inabusirii.

Aceasta metoda serveste cel mai frecvent la prepararea fripturilor pentru grill sau gratar, spre exemplu pentru steak-uri, biftec-uri, cotlete, frigarui.
O mancare gustoasa din carne, de buna calitate, poate fi pregatita fara dificultate si de o gospodina incepatoare.
Uneori insa, chiar si celor mai experimentate gospodine li se intampla `accidente culinare`, de exemplu friptura se dovedeste atoasa, cotletul prea uscat, puiul fara gust si aroma.

Iar daca nu ne reusesc fripturile de sarbatori, atunci este de-a dreptul dezastruos.

Pentru ca familia si oaspetii sa pomeneasca multa vreme gustul fripturii, ar trebui sa lasam bucata de carne sa se matureze, sa-i creem buchetul corespunzator.

Frecarea carnii cu condimente, la putin timp inainte de a o pune in tava, nu da rezultatele scontate.

Carnea ar trbui sa stea intr-o marinata(bait) pregatita corespunzator cel putin cateva ore, ba chiar 4-5 zile, dupa spusele specialistilor, intr-o camara rece sau in frigider.
Atunci devine fragada, pufoasa si aromata, iar dupa preparare, va fi cu siguranta, zemoasa si gustoasa.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune