Liezonul

Complexitate
redusa
Liezonul

Ingrediente

  • Pentru 1 l preparat culinar:
  • -1 galbenus
  • -100 g smantana

Mod de preparare

Amestecati foarte bine galbenusul si smantana. Functie de preferinta sau zona, puteti folosi in compozitie faina sau amidon, optional. Adaugati liezonul intotdeauna in partea finala a procesului de preparare.

Pentru ca liezonul si supa / ciorba sa se omogenizeze, liezonul se tempereaza- temperaturile celor doua trebuie sa fie cat mai apropiate. Pentru aceasta, diluati in prealabil liezonul cu putina supa / ciorba calda adaugata cate putin, treptat si amestecand continuu.

Turnati liezonul temperat in fir subtire, in vasul cu supa / ciorba amestecand continuu pana la omogenizare.
Dupa adaugarea liezonului tineti supa / ciorba pe foc mic doar pana cand aceasta incepe sa fiarba, apoi dati deoparte.

Este important sa nu va grabititi si sa nu improvizati la aceste ultime etape pentru ca o diferenta mai mare de temperatura intre liezon si supa / ciorba sau focul prea iute dupa adaugarea liezonului poate taia supa / ciorba, iar aceasta va capata un aspect inestetin (branzit).
** Se mai poate folosi: faina sau amidon (1 lingura), optional, dupa preferinta sau zona. Uneori se poate inlocui smantana cu iaurt gras (min 3, 5 % grasime) si gros.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Gogosari si conopida la otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Parteneri
Sandvisuri cu omleta, ardei, ciuperci, muschi tiganesc si cascaval la Panini Maker Breville
Bucataras.RO

Sandvisuri cu omleta, ardei, ciuperci, muschi tiganesc si cascaval la Panini Maker Breville

Sunt innebunita dupa aceste sandvisuri pentru ca sunt foarte gustoase si foarte bune de luat la pachet. Pentru reteta m-am...

Sandvisuri cu omleta, ardei, ciuperci, muschi tiganesc si cascaval la Panini Maker Breville
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Culinar.RO

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana