Liezonul

Complexitate
redusa
Liezonul

Ingrediente

  • Pentru 1 l preparat culinar:
  • -1 galbenus
  • -100 g smantana

Mod de preparare

Amestecati foarte bine galbenusul si smantana. Functie de preferinta sau zona, puteti folosi in compozitie faina sau amidon, optional. Adaugati liezonul intotdeauna in partea finala a procesului de preparare.

Pentru ca liezonul si supa / ciorba sa se omogenizeze, liezonul se tempereaza- temperaturile celor doua trebuie sa fie cat mai apropiate. Pentru aceasta, diluati in prealabil liezonul cu putina supa / ciorba calda adaugata cate putin, treptat si amestecand continuu.

Turnati liezonul temperat in fir subtire, in vasul cu supa / ciorba amestecand continuu pana la omogenizare.
Dupa adaugarea liezonului tineti supa / ciorba pe foc mic doar pana cand aceasta incepe sa fiarba, apoi dati deoparte.

Este important sa nu va grabititi si sa nu improvizati la aceste ultime etape pentru ca o diferenta mai mare de temperatura intre liezon si supa / ciorba sau focul prea iute dupa adaugarea liezonului poate taia supa / ciorba, iar aceasta va capata un aspect inestetin (branzit).
** Se mai poate folosi: faina sau amidon (1 lingura), optional, dupa preferinta sau zona. Uneori se poate inlocui smantana cu iaurt gras (min 3, 5 % grasime) si gros.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Compot de piersici
Bucataras.RO

Compot de piersici

Compotul de piersici este foarte bun pentru a-l servi ca atare sau pentru a-l folosi la prepararea prajiturilor si...

Compot de piersici
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola