Crema de Ardei Iuti - Reteta Italiana (Calabria si Sicilia)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 pahar de ulei (de masline)
  • 1 lingurita cu sare
  • 300 gr ardei iuti rosii

Mod de preparare

- spalam ardeii si le taiem codita
- punem in mixer / blender usturoiul curatat, sarea si ardeiul iute si mixam
- varsam totul intr-o strecuratoare si lasam asa pina pierde apa / lichidul in exces
- amestecam crema de ardei iuti scursa cu uleiul si mixam putin

- sterilizam (prin fierbere sau la cuptor inclusiv microunde) borcanele mici si capacele lor si varsam crema obtinuta in borcane.

- inchidem borcanele cu capacele si le punem la sterilizat cca 30 minute

Putem pastra borcanele in camara cit timp sunt inchise ermetic si obligatoriu in frigider dupa ce le-am deschis.

Nota:
Pentru varianta mai putin iute se amesteca 2 parti de ardei gras (de preferat gogosar) cu 1 parte de ardei iute.
Pe numele ei original crema di peperoncini. Ardieul iute este unul dintre principalele ingrediente in bucataria calabreza si in general in sud este folosit mult. In trecut era numit condimentul saracilor pentru ca era ieftin, crestea fara mare efort si in cantitati mari chiar si intr-un simplu vas.

Aceasta crema (pasta) se foloseste nu numai in sosuri de paste, mincare si alte retete dar mai ales unsa pe piine prajita ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute