Crema de Ardei Iuti - Reteta Italiana (Calabria si Sicilia)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 pahar de ulei (de masline)
  • 1 lingurita cu sare
  • 300 gr ardei iuti rosii

Mod de preparare

- spalam ardeii si le taiem codita
- punem in mixer / blender usturoiul curatat, sarea si ardeiul iute si mixam
- varsam totul intr-o strecuratoare si lasam asa pina pierde apa / lichidul in exces
- amestecam crema de ardei iuti scursa cu uleiul si mixam putin

- sterilizam (prin fierbere sau la cuptor inclusiv microunde) borcanele mici si capacele lor si varsam crema obtinuta in borcane.

- inchidem borcanele cu capacele si le punem la sterilizat cca 30 minute

Putem pastra borcanele in camara cit timp sunt inchise ermetic si obligatoriu in frigider dupa ce le-am deschis.

Nota:
Pentru varianta mai putin iute se amesteca 2 parti de ardei gras (de preferat gogosar) cu 1 parte de ardei iute.
Pe numele ei original crema di peperoncini. Ardieul iute este unul dintre principalele ingrediente in bucataria calabreza si in general in sud este folosit mult. In trecut era numit condimentul saracilor pentru ca era ieftin, crestea fara mare efort si in cantitati mari chiar si intr-un simplu vas.

Aceasta crema (pasta) se foloseste nu numai in sosuri de paste, mincare si alte retete dar mai ales unsa pe piine prajita ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
2
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
5
Carte de bucate

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa