- spalam ardeii si le taiem codita
- punem in mixer / blender usturoiul curatat, sarea si ardeiul iute si mixam
- varsam totul intr-o strecuratoare si lasam asa pina pierde apa / lichidul in exces
- amestecam crema de ardei iuti scursa cu uleiul si mixam putin
- sterilizam (prin fierbere sau la cuptor inclusiv microunde) borcanele mici si capacele lor si varsam crema obtinuta in borcane.
- inchidem borcanele cu capacele si le punem la sterilizat cca 30 minute
Putem pastra borcanele in camara cit timp sunt inchise ermetic si obligatoriu in frigider dupa ce le-am deschis.
Nota:
Pentru varianta mai putin iute se amesteca 2 parti de ardei gras (de preferat gogosar) cu 1 parte de ardei iute.
Pe numele ei original crema di peperoncini. Ardieul iute este unul dintre principalele ingrediente in bucataria calabreza si in general in sud este folosit mult. In trecut era numit condimentul saracilor pentru ca era ieftin, crestea fara mare efort si in cantitati mari chiar si intr-un simplu vas.
Aceasta crema (pasta) se foloseste nu numai in sosuri de paste, mincare si alte retete dar mai ales unsa pe piine prajita ca aperitiv.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii