Spalam dovleceii/zucchinii cu apa, le taiem capetele, nu-i curatam de coaja si ii stergem cu un prosop de bucatarie. Ii taiem in jumatati, apoi in sferturi. Fiecare bucata de dovlecel o scobim cu ajutorul unei lingurite. Presaram putina sare peste dovlecei. Spalam ceapa, usturoiul si leurda. Taiem ceapa si usturoiul in rondele, iar leurda in fasii. Ciupercile le scurgem de apa si le taiem din cutit. Intr-o tigaie incingem 2-3 linguri ulei de masline, adaugam ceapa si usturoiul si le calim. Adaugam leurda si lasam pe foc inca 2 minute. Punem toate semintele, nucile si migdalele intr-o tigaie si le prajim.Le adaugam la prajeala facuta anterior, amestecam, adaugam cimbrul si ciupercile, asezonam cu sare si piper proaspat rasnit. Cu aceasta compozitie umplem dovleceii. Mai raman aproximativ 2-3 linguri din compozitie, peste am pus sosul Arrabiatta, apa,2-3 linguri ulei de masline, putin zahar si am dat in clocot compozitia. Am pus sosul in vasul Crock-Pot-ului, am asezat dovleceii umpluti, am pus capacul din dotare, am setat aparatul pe functia High si timpul de 3 ore. Simplu nu?? Sa va fie de bine!!!
De fapt sunt niste zucchini, piata actuala asta mi-a oferit. Pana la urma sunt tot un fel de dovlecei si-mi plac ca sunt tare fragezi si au acel verde crud intens. Reteta este de post si o aduc din bucataraia mamei mele. In perioada postului face niste sarmale grozave umplute cu seminte, ciuperci, multa ceapa, orez si desigur, se pot adauga si alte legume. Am ales sa fac mancarea la Crock-Pot pentru confortul pe care mi-l ofera, am plecat de acasa si mi-am vazut de treburi. Si nu in ultimul rand dovleceii au ramas intregi, nu sau inmuiat exagerat si nici nu sau rupt atunci cand i-am luat din oala.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii