Supa crema de dovleac

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de dovleac

Ingrediente

  • Dovleac placintar – 800 g – 1 kg
  • Smantana de gatit (din lapte de vaca) – 200 ml
  • Apa clocotita (sau stock de legume) – cca 600 ml
  • Oregano proaspat – 7-8 frunze
  • Parmezan ras – 100 g
  • Ceapa verde – ½ legatura
  • Ulei aromatizat cu chilli – dupa gust
  • Ulei aromatizat cu busuioc – dupa gust
  • Sare si piper alb – dupa gust

Mod de preparare

Taie dovleacul cuburi si pune-l in Crock Pot 4,7 L Digital;
Toaca ceapa verde marunt si pune-o peste dovleac;
Adauga apoi oregano;
Pune apa clocotita deasupra;
Seteaza Crock Pot 4,7 L Digital pe modul de gatire “high” si timpul de 3 ore si 30 min;
Pune capacul si lasa-l sa gateasca;
Ia capacul si blendeaza compozitia folosind un blender vertical;
Potriveste de sare si piper alb, adauga parmezan ras si smantana de gatit si blendeaza inca putin;
Serveste cu putin ulei aromatizat cu chilli sau busuioc si crutoane de paine sau flakes de chorizo;
Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa