Sangria - bautura racoritoare cu alcool

Sangria este o bautura racoritoare spaniola, perfecta pentru zilele calduroase. Preparata din vin rosu, fructe proaspete, brandy si suc de portocale, aceasta reteta clasica de sangria te va impresiona prin aromele sale proaspete si delicioase. Descopera cum sa prepari aceasta bautura populara cu instructiunile noastre simple!

Sangria - bautura racoritoare cu alcool

Ingrediente

  • 1 sticla de vin rosu (750 ml)
  • 1 portocala, taiata felii
  • 1 lamaie, taiata felii
  • 1 lime, taiata felii
  • 2-3 linguri de zahar
  • 60 ml brandy
  • 250 ml suc de portocale
  • 250 ml apa minerala (sifon)
  • Fructe aditionale la alegere (mere, capsuni, piersici, etc.)
  • Gheata

Mod de preparare

Intr-un bol mare sau o carafa, adauga feliile de portocala, lamaie si lime. Presara zaharul peste fructe si amesteca usor. Toarna brandy-ul peste fructe si zahar, amesteca si lasa sa stea 5 minute pentru a permite zaharului sa se dizolve si aromelor sa se imbine. Adauga vinul rosu si sucul de portocale in carafa. Amesteca bine. Pune fructele aditionale, daca folosesti, si lasa sangria la frigider pentru cel putin 2 ore, sau peste noapte pentru a permite aromelor sa se dezvolte. Inainte de servire, adauga apa minerala (sifonul) si gheata. Serveste sangria in pahare, asigurandu-te ca fiecare pahar contine cateva bucati de fructe.
Savureaza aceasta bautura racoritoare cu cineva drag!

Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa descoperi si altele: Smoothie cu morcov si zmeura, vin brule sau cocktail cu cafea si afine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Peste la cuptor - a la grec
4
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor - a la grec

Peste la cuptor - a la grec
Parteneri
Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromate
Bucataras.RO

Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromate

Pentru seria prăjituri pentru sărbători, ce te duc cu gândul la casa părintească, am răsfoit caietul de rețete,...

Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromate
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala