Sangria - bautura racoritoare cu alcool

Sangria este o bautura racoritoare spaniola, perfecta pentru zilele calduroase. Preparata din vin rosu, fructe proaspete, brandy si suc de portocale, aceasta reteta clasica de sangria te va impresiona prin aromele sale proaspete si delicioase. Descopera cum sa prepari aceasta bautura populara cu instructiunile noastre simple!

Sangria - bautura racoritoare cu alcool

Ingrediente

  • 1 sticla de vin rosu (750 ml)
  • 1 portocala, taiata felii
  • 1 lamaie, taiata felii
  • 1 lime, taiata felii
  • 2-3 linguri de zahar
  • 60 ml brandy
  • 250 ml suc de portocale
  • 250 ml apa minerala (sifon)
  • Fructe aditionale la alegere (mere, capsuni, piersici, etc.)
  • Gheata

Mod de preparare

Intr-un bol mare sau o carafa, adauga feliile de portocala, lamaie si lime. Presara zaharul peste fructe si amesteca usor. Toarna brandy-ul peste fructe si zahar, amesteca si lasa sa stea 5 minute pentru a permite zaharului sa se dizolve si aromelor sa se imbine. Adauga vinul rosu si sucul de portocale in carafa. Amesteca bine. Pune fructele aditionale, daca folosesti, si lasa sangria la frigider pentru cel putin 2 ore, sau peste noapte pentru a permite aromelor sa se dezvolte. Inainte de servire, adauga apa minerala (sifonul) si gheata. Serveste sangria in pahare, asigurandu-te ca fiecare pahar contine cateva bucati de fructe.
Savureaza aceasta bautura racoritoare cu cineva drag!

Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa descoperi si altele: Smoothie cu morcov si zmeura, vin brule sau cocktail cu cafea si afine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
1
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Conserva de Fasole Verde
5
Conserve, muraturi

Conserva de Fasole Verde

Conserva de Fasole Verde
Parteneri
Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

Cu pere de vară parfumate, cu aromă de scorțișoară, dar și de vanilie, e o încântare pentru ale noastre...

Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia