Tort din salata de boeuf light

Portii
1
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tort din salata de boeuf light

Ingrediente

  • 1 aripa mare curcan,
  • 600 g piept de pui,
  • 1 kg cartofi,
  • 1 ceapa,
  • 3 morcovi,
  • 1/2 telina,
  • 2 fire apio,
  • un borcan castraveti murati in otet,
  • 200 g gogosari in otet,
  • 300 g iaurt cremos,
  • 200-250 g crema de branza,
  • 2 lingurite mustar,
  • sare,
  • piper,
  • 2 ardei

Mod de preparare

Punem la fiert carnea si cartofii intregi si curatati in oale diferite. Dupa ce luam toata spuma de la carne, adaugam ceapa, morcovii si telina. Cand sunt fierte carnea si legumele, le scoatem intr-un castron si le lasam sa se racoreasca (ceapa o aruncam). Cartofii ii scurgem si ii lasam si pe acestia sa se racoreasca. Taiem carnea cubulete si le punem intr-un castron incapator. Tocam cartofii, morcovii si telina si le punem si pe acestea peste carne. Tocam si apio, castravetii murati si gogosarii. Pregatim intr-un bol “maioneza” de iaurt: amestecam iaurtul, jumatate din cantitatea de branza, mustarul si sare. Turnam “maioneza” peste ingredientele din castron, amestecam bine si potrivim de sare si piper. Tapetam o cutie rotunda cu folie alimentara, turnam compozitia in cutie, presand bine, sa nu ramana goluri si dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Intoarcem cutia peste o farfurie, cu susul in jos, scuturam si o scoatem cu tot cu folia de plastic. Ungem cu restul de crema de branza si ornam cu ardei gras colorat si ceapa verde. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos