Simfonia toamnei, salata cu dovleac, mar, nuci si cous cous

Postat pe: 24-01-2017
(0)

Ingrediente

½ dovleac clopot
100 gr nuci
1 mar
1 punga amestec salata
100 gr cous cous
1 lingura melasa de rodie
1 lingura otet balsamic
1 lingura ulei de masline
sare
piper mozaic

Mod de preparare

PREGĂTIRE

30min

GĂTIRE

10min

PORȚII

4 portii
Se pune cous cous-ul intr-un bol si se toarna deasupra apa calda, cat sa fie acoperit circa un deget. Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa circa 10 minute, pana se umfla cous cous-ul.
Se curata dovleacul si se taie felii de aproximativ 1 cm. Se scoate cotorul marului si se taie felii.
Se condimenteaza feliile de dovleac si mar cu sare si piper si se frig pe grill-ul de aragaz, pe ambele parti, pana capata o nuanta caramelizata.
Se spala amaestecul de salata si se scurge de excesul de apa.
Intr-un borcan, preparam dressingul amestecand melasa de rodie cu otetul balsamic, uleiul de masline, sare si piper.
Intr-o tigaie non aderenta frigem miezul de nuca.
Se asaza pe un platou intins, amestecul de salata, se presara cous cous-ul, bucatile de dovleac si de mar, nuca si la final, se stropeste salata cu dressingul .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Simfonia toamnei, salata cu dovleac, mar, nuci si cous cous" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Simfonia toamnei, salata cu dovleac, mar, nuci si cous cous