Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el un ibric cu apă și se lasă la hidratat peste noapte. Mie îmi place să acopăr bine cu apă atunci când hidratez năutul sau fasolea, ca să nu trebuiască să mai completez.
A doua zi, se scurge, se clătește iar și se pune la fiert într-o oală cu 500 ml apă. Se fierbe aprox o oră, adăugând sare spre final.
Se spală și se curăță legumele. Salata se rupe cu mâna bucățele, roșioarele se taie în jumătăți, frunzele de ceapă verde se taie mărunt. Castravetele și ridichile se feliază subțire, ardeiul roșu se taie cubulețe,. Se adaugă boabele de năut.
Separat, într-o crăticioară se rumenesc ușor semințele, fără sare sau grăsime. Eu am avut un mix de semințe de la Sano Vita care mi-a plăcut mult: floarea soarelui, dovleac, susan și in. Folosiți un capac, când rumeniți semințele, pentru că sar.
Se pregătește dressingul: se amestecă uleiul cu zeama de la o jumătate de lămâie, sare, după gust și 50 ml apă și se toarnă peste salată.
La final, se presară semințele peste salată și se decorează cu felii de lămâie.
Timp de pregătire: aprox 30min
Timp de gătire: 1h
Porţii: 4
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/salata-de-primavara-cu-naut-si-seminte.html
Azi pregatim un tort delicios cu blat pufos de nuca, umplut cu crema de vanilie aromata si cu o glazura fina de ciocolata,...
Desert tort cu nuca si crema de vanilieDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii