Salata de primavara cu naut si seminte

Portii
4
Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Salata de primavara cu naut si seminte

Ingrediente

  • 1/2 salată creață,
  • 1 legătură ridichi roșii,
  • 100 g năut Sano Vita,
  • 1050 ml apă,
  • 7 roșii cherry,
  • 1 castravete mic,
  • 2 linguri mix 4 semințe Sano Vita,
  • 1/2 ardei gras roșu,
  • frunzele de la o legătură de ceapă verde,
  • pentru dressing:
  • 3 linguri ulei,
  • zeamă de la o jumătate de lămâie,
  • sare
  • 6 linguri apă

Mod de preparare

Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el un ibric cu apă și se lasă la hidratat peste noapte. Mie îmi place să acopăr bine cu apă atunci când hidratez năutul sau fasolea, ca să nu trebuiască să mai completez.
A doua zi, se scurge, se clătește iar și se pune la fiert într-o oală cu 500 ml apă. Se fierbe aprox o oră, adăugând sare spre final.
Se spală și se curăță legumele. Salata se rupe cu mâna bucățele, roșioarele se taie în jumătăți, frunzele de ceapă verde se taie mărunt. Castravetele și ridichile se feliază subțire, ardeiul roșu se taie cubulețe,. Se adaugă boabele de năut.
Separat, într-o crăticioară se rumenesc ușor semințele, fără sare sau grăsime. Eu am avut un mix de semințe de la Sano Vita care mi-a plăcut mult: floarea soarelui, dovleac, susan și in. Folosiți un capac, când rumeniți semințele, pentru că sar.
Se pregătește dressingul: se amestecă uleiul cu zeama de la o jumătate de lămâie, sare, după gust și 50 ml apă și se toarnă peste salată.
La final, se presară semințele peste salată și se decorează cu felii de lămâie.

Timp de pregătire: aprox 30min
Timp de gătire: 1h
Porţii: 4

Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/salata-de-primavara-cu-naut-si-seminte.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia