Sparanghelul se scoate din borcan, apoi se prăjește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. După ce s-au rumenit puțin, se scoate pe o farfurie și se lasă la răcorit.
În uleiul rămas se gătesc creveții curățați, cca. 5 minute pe fiecare parte până prin o culoare ușor rozalie.
Între timp se prepară sosul din verdețurile aromate. Frunzele de busuioc, mentă și spanac se toacă mărunt într-un blender, împreună cu muștarul, oțetul, 3 linguri de ulei de măsline, sarea, piperul măcinat, zahărul și trei căpșuni, până se obține o pastă fină.
Sosul obținut se toarnă peste sparanghelul răcorit și se lasă la marinat cca. 15 minute în frigider.
Căpșunile se taie în sferturi, se presară sare și piper, apoi se așează pe un platou, mărinimos pe care se va monta salata. Se adaugă estetic, tijele de sparanghel marinate, creveții, se presară ceapa verde sau chives tocată mărunt, se asezonează de zeamă de lămâie, sare și piper, se orenează cu câteva frunze de busuioc /mentă și se servește rece, ca atare, fără niciun fel de garnitură.
Spor și poftă bună!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii