Salata Waldorf - Varianta Imbunatatita

Complexitate
redusa
Salata Waldorf - Varianta Imbunatatita

Ingrediente

  • radacina de telina juliene - 2 maini
  • un morcov
  • un mar acrisor
  • 4-5 frunze salata verde
  • o mana stafide
  • o mana nuci prajite
  • un galbenus
  • 100 ml smantana frisca
  • o lingurita miere
  • sare, piper alb, nucsoara rasa

Mod de preparare

Dupa cum ati putut sidin titlu, este o varianta la clasica salata cu telina si mar acrisor inventata de celebrul Oscar de la Waldorf.

Pe seama acestei banale salate s-a scris mult si se va mai scrie. Eu am mancat aceasta salata in mai multe variante si pana la urma cea pe care o voi prezenta este, dupa gustul meu si aprecierea fostilor clienti si a prietenilor mei, cea mai reusita.

Este o salata simpla, economica si foarte sanatoasa, iar daca aveti nevoie de un afrodisiac:) nu va dati in laturi sa o preparati: d Initial, reteta avea in compozitie tulpina de telina, dar din cauza gustului prea puternic s-a trecut la folosirea radacii albe a ei. Eu pun din amandoua.

Unii folosesc maioneza ca baza pt sos, altii iaurt degresat, iar altii smantana. Cum le-am incercat pe toate, am ajuns la un sos-dressing ce nu da gres, nu ingretoseaza si da un gust deosebit.

Pt sos am folosit un galbenus de ou, o lingura ulei, 100 ml smantana de frisca neindulcita, o lingurita miere, sare, piper alb si nucsoara rasa. Se bate un pic frisca cu mierea pana capata o oarece consistenta, se adauga restul ingredientelor si se mesteca usor pana la omogenizare. Se sa la rece pana cand se foloseste pt salata.

Pentru aceasta salata am pus jumatate de tulpina de telina, un morcov, un mar GranSmith, o bucata de radacina de telina, 4-5 frunze de salata romana medie, nuci prajite si stafide. Si zeama de la o lamaie

Acum, depinde de fiecare cum doreste sa taie radacinoasele si marul. Eu nu sunt adepta folosirii razatorii, chiar daca sunt gaurile mari, petru ca se pierde foarte mult din calitatile nutritive a fiecareia, plus ca procesul de oxidare se accelereaza.

Se curata legumele si marul de coaja si se sropesc cu un pic de zeama de lamaie. Stafidele se lasa timp de 10 minte la inmuiat in apa clocotita, dupa care se scot si se usuca pe un servet absorbant. Nucile se prajesc usor in tigaie sau in cuptor.

Telina se taie juliene fine de aprox 0, 5 cm latime si 2-3 cm lungime. Stropiti cu zeama de lamaie. Morcovul il puteit taia tot juliene sau banuti, ceva mai fini de 0, 5 cm grosime. Marul, curatat de coaja si mijloc, se taie cubulete cam de 1, 5-2 cm.

Stropiti si marul cu putina zeama de lamaie. Tulpina de telina o taiati fin, pe latime, dupa gustul dv. Frunzele de salata se taie si ele cam de 1 cm latime. Mestecati usor cu o lingura pt salate toate ingredientele intr-un bol, aseazati cantitea pt o presoana pe o farfurie, incaz ca faceti portii individuale, sau pe un platou de servire, presarati stafidele si nucile si sosul.

Decorati pe margine cu frunze de salata. Se poate servi cu crutoane simple sau fara, este destul de satioasa, poate fi un aperitiv sau felul intai, iar pt cina este nemaipomenita ca fel unic!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia