Ingrediente
● 3 maini bune de frunze de grausor |
● 3 maini bune de leurda |
● 3 legaturi ridichii |
● 8 fire ceapa verde |
● 5 linguri ulei de masline |
● 4 linguri otet |
● sare |
Mod de preparare
Frunzele de grausor se spala bine, dupa care se amesteca cu leurda taiata fasii mai mari.
Peste leurda si grausor se adauga ceapa taiata marunt si ridichile taiate rondele subtiri. Peste salata se adauga uleiul, otetul si sarea, dupa gust.
Se amesteca bine dupa care se serveste alaturi de felul principal.
Pofta buna!!!
Grausorul este o planta salbatica care se mai numeste si untisor. Este foarte gustos,
seamana la gust cu laptuca, dar nu este amar. Acesta se culege pana sa infloreasca,
deci se culege la inceputul primaverii. Chiar daca unele plante au flori,
se aleg doar cele fara flori. Dupa ce infloreste acesta este toxic!
Pentru al recunoaste mai bine, ii verificam radacina unde are ca niste boabe de grau. Grausorul se foloseste la ciorbe, salate, mancaruri etc. Aceasta salata este gustoasa si sanatoasa. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata `salbatica`" nu uita sa ii faci un review.
Peste leurda si grausor se adauga ceapa taiata marunt si ridichile taiate rondele subtiri. Peste salata se adauga uleiul, otetul si sarea, dupa gust.
Se amesteca bine dupa care se serveste alaturi de felul principal.
Pofta buna!!!
Grausorul este o planta salbatica care se mai numeste si untisor. Este foarte gustos,
seamana la gust cu laptuca, dar nu este amar. Acesta se culege pana sa infloreasca,
deci se culege la inceputul primaverii. Chiar daca unele plante au flori,
se aleg doar cele fara flori. Dupa ce infloreste acesta este toxic!
Pentru al recunoaste mai bine, ii verificam radacina unde are ca niste boabe de grau. Grausorul se foloseste la ciorbe, salate, mancaruri etc. Aceasta salata este gustoasa si sanatoasa. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata `salbatica`" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany