Salata orientala cu penne

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Salata orientala cu penne

Ingrediente

  • 50 g penne + 500 ml apa pentru fierberea acestora + putina sare;
  • 300 g cartofi fierti intregi, in coaja;
  • o ceapa;
  • 50 g masline;
  • un ou fiert tare;
  • o lingura ulei de masline;
  • o lingura otet balsamic;
  • sare, dupa gust

Mod de preparare

Se pun apa si sarea la foc intr-o cratita si cand dau in clcote se adauga pastele si se fierb conform timpului indicat pe ambalaj.

Intre timp, se curata cartofii de coaja si se taie cubulete.

Ceapa se taie fideluta, se pune intr-un castron si se freaca cu sare.

Se scot samburii maslinelor, apoi acestea se taie feliute.

Cand pastele s-au fiert se clatesc cu apa rece intr-o sita.

Cartofii, ceapa si maslinele se pun intr-un castron, se adauga sarea, otetul si uleiul si se amesteca, apoi se amesteca si cu pastele. Se transfera salata in castronul pentru servire, se curata oul fiert de coaja, apoi se feliaza si se aseaza peste salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa