Ingrediente
● varza alba (circa 400 g) |
● 400 ml smantana slaba sau 200 ml smantana + 200 ml iaurt gras, gros |
● 2 catei de usturoi mari, zdrobiti |
● 1 legatura de marar verde, tocat marunt |
● sare |
● piper alb, proaspat macinat |
Mod de preparare
Tocati varza fideluta, presarati-o cu putina sare, amestecati-o bine si lasati-o sa stea 10 min.
stoarceti-o de zeama.
Amestecati smantana (sau smantana + iaurtul) cu usturoiul, mararul, sarea, piperul si omogenizati foarte bine.
Inglobati varza tocata si stoarsa si dati la rece pentru cel putin 1 ora, sa se patrunda aromele, inainte de a fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata Greceasca de Varza Alba" nu uita sa ii faci un review.
stoarceti-o de zeama.
Amestecati smantana (sau smantana + iaurtul) cu usturoiul, mararul, sarea, piperul si omogenizati foarte bine.
Inglobati varza tocata si stoarsa si dati la rece pentru cel putin 1 ora, sa se patrunda aromele, inainte de a fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata Greceasca de Varza Alba" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
lucia_bp
• 01.09.2010 07:22:27
Nu vad de ce nu ai putea-o prepara si cu iaurt, dar sa fie neaparat gros.
elena.elena
• 31.08.2010 18:22:38
O Lucia, ce bunatate!!! Trebuie sa fie grozava, oare cu iaurt in loc de smantana as avea succes?!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 04.09.2010 13:10:16
e foarte buna.dar de unde vine denumirea de greceasca pentru ca in grecia nu vad asa ceva. dar exista in turcia