Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare, cand sunt fierti, se strecoara si se lasa cartofii sa se raceasca foarte bine.
Carnea spalata se pune la fiert impreuna cu radacinoasele curatate si spalate bine cu un praf de sare si se spumeaza daca este cazul. Se lasa sa fiarba bine, scurgem supa si lasam carnea si zarzavatul sa se raceasca bine.
Intre timp pregatim maioneza mixand galbenusurile fierte cu cel crud, adaugand un praf de sare si ulei turnat in fir subtire. Cand am incorporat tot uleiul, adaugam mustarul.
Carofii curatati de coaja se taie cubulete mici si se amesteca cu carnea suvitata si maruntita si zarzavatul taiat cubulete fine. Se sareaza si pipereaza, se amesteca usor cu o lingura sa se intrepatrunda gusturile. Salata se serveste amestecata cu maioneza si pentru iubitorii de muraturi, se adauga si castraveciori murati taiati marunt.
Eu aceasta salata o prepar atunci cand o consum, in cantitatea necesara. Ce ramane, tin separat in recipiente acoperite cu capac l a frigider. Carnea, cartofii si radacinoasele le tin separat de castraveciori si maioneza. In acest mod, este mult mai delicioasa preparata momentul consumarii.
Imi place mult combinatia rosii + ardei copti pe care o folosesc la diverse mancaruri. De data aceasta am folosit-o la supa...
Supa de rosii cu ardei copti si galusteDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii