Salata de Hamsii Afumate cu Sos de Verdeata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o salata verde
  • 100 g hamsii afumate
  • 2 rosii
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 100 g cascaval
  • o legatura de ridichi
  • patrunjel proaspat
  • marar proaspat
  • cimbru
  • ulei
  • otet
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Mai intai se prepara sosul de verdeata:Se amesteca bine cateva linguri de ulei cu 2-3 linguri de otet, se adauga cimbru, piper, sare, dupa gust si patrunjelul si mararul tocate fin.
Apoi se desfac foile de salata, se spala bine si se rup cu mana.

Separat, se taie ridichile in rondele subtiri, rosiile in rondele(sau daca rosiile sunt mai mari in jumatati de rondele), iar cascavalul in bucatele.
Toate se amesteca bine, se adauga hamsiile curatate si, la final, se toarna sosul de verdeata.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca