Salata de cruditati cu maioneza

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata de cruditati cu maioneza

Ingrediente

  • (2 portii)
  • Morcovi – 3 buc
  • Pastarnac – 1 buc
  • Telina – 1/2 buc
  • Stafide – 50 g
  • Mere – 2 buc
  • Galbenus crud – 2 buc
  • Galbenus fiert – 1 buc
  • Mustar – 1 lingurita
  • Zeama de lamaie – 2 linguri
  • Ulei de floarea soarelui – 300 ml
  • Sare si piper alb – dupa gust
  • Smantana – 3 linguri

Mod de preparare

(timp de pregatire 15 min, complexitate redusa)


Curatati morcovii, pastarnacul, telina si merele si dati-le pe razatoare;
Adaugati peste acestea stafidele;
Adaugati intr-un bol galbenusurile (atat cel fiert cat si cele crude), iar peste acestea puneti sare, zeama de lamaie si lingurita de mustar;
Incepeti sa frecati cu un tel sau cu o lingura, adaugand treptat ulei (nu va grabiti, riscati sa vi se taie maioneza) – maioneza este gata cand poate sa stea in lingura fara sa cada;
La sfarsit adaugati smantana si asezonati cu sare si piper alb;
Amestecati maioneza cu restul ingredientelor.
Se serveste rece!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
2
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
New York Cheesecake
5
Dulciuri

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Parteneri
Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel
Bucataras.RO

Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel

Azi facem spectacol cu un desert frantuzesc de mare finete, indragit de oricine. Si chiar daca reteta pare mai complicata,...

Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola