Salata de cruditati cu maioneza

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata de cruditati cu maioneza

Ingrediente

  • (2 portii)
  • Morcovi – 3 buc
  • Pastarnac – 1 buc
  • Telina – 1/2 buc
  • Stafide – 50 g
  • Mere – 2 buc
  • Galbenus crud – 2 buc
  • Galbenus fiert – 1 buc
  • Mustar – 1 lingurita
  • Zeama de lamaie – 2 linguri
  • Ulei de floarea soarelui – 300 ml
  • Sare si piper alb – dupa gust
  • Smantana – 3 linguri

Mod de preparare

(timp de pregatire 15 min, complexitate redusa)


Curatati morcovii, pastarnacul, telina si merele si dati-le pe razatoare;
Adaugati peste acestea stafidele;
Adaugati intr-un bol galbenusurile (atat cel fiert cat si cele crude), iar peste acestea puneti sare, zeama de lamaie si lingurita de mustar;
Incepeti sa frecati cu un tel sau cu o lingura, adaugand treptat ulei (nu va grabiti, riscati sa vi se taie maioneza) – maioneza este gata cand poate sa stea in lingura fara sa cada;
La sfarsit adaugati smantana si asezonati cu sare si piper alb;
Amestecati maioneza cu restul ingredientelor.
Se serveste rece!

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune