Salata de Cartofi Rosii cu Bacon

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de Cartofi Rosii cu Bacon

Ingrediente

  • - 500-600 gr cartofi rosii
  • - 3 felii bacon
  • - 1/2 ardei gras rosu, 1/2portocaliu, 1/2galben
  • - 3 fire ceapa verde
  • - 1/2 ceapa rosie
  • - 5-6 ridichii
  • - 5 linguri ulei de masline
  • - 3 linguri otet rosu
  • - 1 lingura mustar
  • - 2 linguri maioneza
  • - sare, piper

Mod de preparare

Se spala cartofii cu apa rece si se pun la fiert. Cind incepe sa fiarba apa, se pune 1 lingurita de sare in oala si se lasa la fiert circa 15-20 minute (eu i-am fiert exact 15 minute). Se lasa deoparte sa se racoreasca.

Feliile de bacon se pun pe o tava si se baga in cuptorul incins (375*c-190*c) si se lasa circa 15-20 de minute dupa care se scot pe un servet absorbant de bucatarie. Intre timp se pregateste dressingul din: ulei, otet de vin rosu, mustar, maioneza, putina sare si piper.

Se amesteca bine cu o furculita si se lasa la rece. Cind cartofii s-au racit putin, se taie cuburi mai mari, la fel si jumatatile de ardei gras (rosu, portocaliu, galben). Ridichiile se taie felii subtiri. Se taie si ceapa rosie marunt, la fel si cea verde.

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se toarna deasupra dressingul. Se amesteca usor cu o lingura. Baconul se taie marunt si se amesteca cu restul ingredientelor. Se lasa in frigider 1/2 de ora pina se patrund aromele intre ele. Se portioneaza in farfurie si se ornamenteaza pe deasupra cu putin bacon si ceapa verde.

pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Desert tort cu crema de ciocolata si lapte condensat
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de ciocolata si lapte condensat

Cadouri dulci matinale.....La multi ani, Valentina ! 

Desert tort cu crema de ciocolata si lapte condensat
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!