Se spala cartofii cu apa rece si se pun la fiert. Cind incepe sa fiarba apa, se pune 1 lingurita de sare in oala si se lasa la fiert circa 15-20 minute (eu i-am fiert exact 15 minute). Se lasa deoparte sa se racoreasca.
Feliile de bacon se pun pe o tava si se baga in cuptorul incins (375*c-190*c) si se lasa circa 15-20 de minute dupa care se scot pe un servet absorbant de bucatarie. Intre timp se pregateste dressingul din: ulei, otet de vin rosu, mustar, maioneza, putina sare si piper.
Se amesteca bine cu o furculita si se lasa la rece. Cind cartofii s-au racit putin, se taie cuburi mai mari, la fel si jumatatile de ardei gras (rosu, portocaliu, galben). Ridichiile se taie felii subtiri. Se taie si ceapa rosie marunt, la fel si cea verde.
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se toarna deasupra dressingul. Se amesteca usor cu o lingura. Baconul se taie marunt si se amesteca cu restul ingredientelor. Se lasa in frigider 1/2 de ora pina se patrund aromele intre ele. Se portioneaza in farfurie si se ornamenteaza pe deasupra cu putin bacon si ceapa verde.
pofta buna!
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosImi place sa ma joc cu aluaturile, clar! Asa ca incerc orice combinatie, atat la paine cat si la placinte sau altele. De...
Chifle cu unt si seminte de susanO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii