Salata de Cartofi cu Ceapa Oparita si Aroma de Lamaie

Complexitate
redusa
Salata de Cartofi cu Ceapa Oparita si Aroma de Lamaie

Ingrediente

  • aproximativ 17 cartofi rosi potriviti
  • 3 cepe albe potrivite
  • o lamaie
  • 200 gr masline
  • 8 castraveti murati
  • maioneza din 3 galbenusuri
  • o legatura patrunjel
  • o lingura rozmarin
  • vegeta
  • sare si piper se pun dupa gust
  • 5 linguri otet
  • 3 linguri apa

Mod de preparare

Cartofii se curata si se taie bucati neuniforme mai mari. Se pun intr-o oala impreuna cu coaja rasa de lamaie, o lingura de vegeta, o lingura rozmarin si apa cat sa ii depaseasca. Acestia se pun la fiert.

Intre timp se taie castravetii rondele subtiri si se pun la scurs intr-o sita. Se taie pulpa maslinei de pe sambure neuniform, bucatele mai mari, dupa care se pun intr-un caston. Peste acestea se pun rondelele de castravete scurse, urmand celelalte ingrediente.

Ceapa se taie julien si se pune la fiert cu otetul si apa, amestecand continuu. Se fierbe aproximativ 10 minute la foc mic.

Atentie: Ceapa nu trebuie sa se fiarba foarte tare!!!

Dupa ce a fiert se pune intr-o sita sa se scurga, dupa care se pune peste celelalte ingrediente. Cand cartofii s-au fier se pun si ei in sita pentru a se scurge, dupa ce s-au scurs si s-au racit se pun in salata. Spre final se adauga maioneza (preparata din 3 galbenusuri cu o lingura de mustar si ulei), sarea si piperul si se amesteca.

Sarea si piperul se pun dupa gust.
La final se pune patrunjelul taiat marunt.
Aceasta salata se serveste cu paine prajita sau ca si garnitura.
Eu am servit-o cu piept de curcan in crusta de condimente ;).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie