Cartofii se curata si se taie bucati neuniforme mai mari. Se pun intr-o oala impreuna cu coaja rasa de lamaie, o lingura de vegeta, o lingura rozmarin si apa cat sa ii depaseasca. Acestia se pun la fiert.
Intre timp se taie castravetii rondele subtiri si se pun la scurs intr-o sita. Se taie pulpa maslinei de pe sambure neuniform, bucatele mai mari, dupa care se pun intr-un caston. Peste acestea se pun rondelele de castravete scurse, urmand celelalte ingrediente.
Ceapa se taie julien si se pune la fiert cu otetul si apa, amestecand continuu. Se fierbe aproximativ 10 minute la foc mic.
Atentie: Ceapa nu trebuie sa se fiarba foarte tare!!!
Dupa ce a fiert se pune intr-o sita sa se scurga, dupa care se pune peste celelalte ingrediente. Cand cartofii s-au fier se pun si ei in sita pentru a se scurge, dupa ce s-au scurs si s-au racit se pun in salata. Spre final se adauga maioneza (preparata din 3 galbenusuri cu o lingura de mustar si ulei), sarea si piperul si se amesteca.
Sarea si piperul se pun dupa gust.
La final se pune patrunjelul taiat marunt.
Aceasta salata se serveste cu paine prajita sau ca si garnitura.
Eu am servit-o cu piept de curcan in crusta de condimente ;).
Pofta buna!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii