Se aleg ardei graşi mari. Se spală şi se şterg sau se lasă să se usuce.
Se coc pe o plită foarte bine încinsă, aşezată direct pe flacăra aragazului. Se întorc pe toate părţile, până se coc peste tot. Se pun într-o cratiţă, se dau cu un praf de sare, se acoperă şi se lasă o jumătate de oră.
Între timp, se pregăteşte sosul de rosii si usturoi. Se toacă mărunt usturoiul şi se calește in ulei de masline. Se adaugă rosiile tăiate cubulețe si oțetul balsamic, iar la final cimbrul. Cine doreşte un sos mai picant poate adăuga ardei iute fin tocat.
Ardeii graşi se curăţă de coajă şi seminţe şi se amestecă cu sosul de usturoi. Se păstrează salata la rece o jumătate de oră, iar când se serveşte se presară cimbru şi pătrunjel verde fin tocat.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii