Salata cu Somon Afumat

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata cu Somon Afumat

Ingrediente

  • 2 cepe albe;
  • 1/2 castravete Fabio;
  • 1/2 ardei Kapia;
  • 50 g măsline fără sâmburi (mix, verzi și negre) ;
  • 3 roșii Roma;
  • 50 g cașcaval ras;
  • 100 g somon afumat;
  • un praf de sare;
  • 2 linguri de ulei (am folosit de strugure, dar poate fi de oricare) ;
  • felii de lămâie (opțional)

Mod de preparare

Legumele se spală foarte bine sub jet de apă rece, după care se șterg ușor cu un prosop absorbant.

Le curățăm și le tocăm după preferință.

Se curăță cepele de foi, se toacă mărunt și se freacă cu un praf de sare și o lingură de ulei (își lasă iuțeala și se înmoaie). Se continuă cu celelalte legume, inclusiv măslinele.

Cașcavalul se rade fin.

Le amestecăm pe toate într-o salatieră.

Ornăm cu bucățele de somon (felii de lămâie) și servim.

Ajustați gustul de sare și ulei după plac, dar țineți cont că somonul și cașcavalul au suficient de multă sare.

Poftă bună!
Ajustați gustul de sare și ulei după plac, dar țineți cont că somonul și cașcavalul au suficient de multă sare.
Puteți îmbunătăți salata după preferință (cu ouă fierte, paste, sosuri, dresinguri, frunze de salată verde, ardei gras verde / galben, verdeață etc.).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc